Ad

Lägger ner planer på nationalpark

Lägger ner planer på nationalpark

I flera år har länsstyrelsen och Naturvårdsverket arbetat för att få till en nationalpark i Vålådalen – Sylarna – Helags. Naturvårdsverkets linje har varit att de vill ha full enighet för att parken ska bli verklighet, men så har inte blivit fallet. Bland annat har en av de berörda samebyarna sagt nej och enligt källor till SVT Jämtland kommer planerna nu att läggas ner.

Landshövdingen Jöran Hägglund vill inte kommentera saken, men har bekräftat att ett möte har ägt rum.

Källa: SVT Jämtland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-06

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.