Ad

Lägger ner planer på nationalpark

Lägger ner planer på nationalpark

I flera år har länsstyrelsen och Naturvårdsverket arbetat för att få till en nationalpark i Vålådalen – Sylarna – Helags. Naturvårdsverkets linje har varit att de vill ha full enighet för att parken ska bli verklighet, men så har inte blivit fallet. Bland annat har en av de berörda samebyarna sagt nej och enligt källor till SVT Jämtland kommer planerna nu att läggas ner.

Landshövdingen Jöran Hägglund vill inte kommentera saken, men har bekräftat att ett möte har ägt rum.

Källa: SVT Jämtland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-06

Se även ...

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.