Kungsbacka Outdoor Festival kickar igång sommarens naturupplevelser

2023-04-14

Kungsbacka Outdoor Festival kickar igång sommarens naturupplevelser

Fjärås Bräcka. Foto: Emma Grann

Lär dig tälja, få nya kunskaper om skogens skafferi, lär dig hur du gör upp eld och/eller bygger vindskydd, spana in utrustningen på en komplett riggad fiskebåt, eller bara ta en paus och delta i ett miniskogsbad med barfotavandring. Med Kungsbacka Outdoor Festival kickar naturum Fjärås Bräcka igång sommarens naturupplevelser.

Kungsbacka Outdoor Festival ska helt enkelt vara som en stor friluftsmässa som ska locka så många som möjligt att upptäcka vilken fantastisk natur som finns i vår närhet, säger initiativtagaren Niklas Lilja, utvecklare på naturum Fjärås Bräcka, i ett pressmeddelande.  

Årets arrangemang är den andra i ordningen och målet är att kunna erbjuda en dag fylld av upplevelser och aktiviteter utomhus. Nytt för i år är att publiken även får njuta av livemusik. Artisten Anton Fermhede gästar festivalen och bjuder på en konsert med sin finstämda folkpop. Niklas Lilja tycker att det är fantastiskt med det stora gensvaret från både utställare och publik.

– Det visar på att det är ett vinnande koncept men också att naturum är en utmärkt plats för denna typ av evenemang. Många av aktiviteterna riktar sig mot barnfamiljen, som också är en naturlig målgrupp för naturum som besöksmål.

Folkfest för alla besökare

Dock är han noga med att understryka att Kungsbacka Outdoor Festival ska vara en folkfest för alla besökare – och att det finns något för alla att upptäcka och uppleva.

– Oavsett om du bara vill ta en god kopp kokkaffe och grilla din egen korv över öppen eld efter att ha varit med på en yogaklass utomhus, eller om du är typen som hellre vill tälja, elda och köra tuffare uthållighetstävlingar med Crossfit-gänget, avslutar Niklas Lilja.

Datum: 22 april
Klockslag: 11–16
Kostnad: Fri entré
Plats: Fjärås Bräcka i Kungsbacka kommun

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!