Ad

Kraftig ökning av vildsvinsolyckor i Jönköping

Enligt nya uppgifter från Viltolycksrådet har viltolyckorna med vildsvin gått upp med hela 174 procent sedan 2010. Undersökningen visar att olyckorna ökar i samtliga län i landet, undantaget Örebro.

– Det är oerhört viktigt att viltolyckorna tas på allvar och Motormännen vill se att fler viltstängsel sätts upp. Vägarnas sidoområden behöver också röjas, minst tio meter rakt ut från vägbanan, så att trafikanter kan upptäcka vilt utmed vägarna. Det är viktigt att Trafikverket kontrollerar sina entreprenörers arbete med detta. Ny teknik för aktiv viltvarning och viltslussar eller säkra viltpassager behöver också användas i större utsträckning. Ökad jakt behövs dessutom för att begränsa viltolyckorna i trafiken, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen, i ett pressmeddelande.

Procentuellt är det viltolyckorna med vildsvin som ökar mest, men rådjursolyckor är fortfarande den vanligaste typen.

Källa: jnytt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-07

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.