Ad

Kraftig ökning av försäkringar under coronapandemin

På grund av coronapandemin har svenskarna tillbringat ovanligt mycket tid hemma på sistone. Detta har lett till att fler och fler skaffar husdjur – och att allt fler tecknar försäkringar till sina fyrbenta vänner.

Dog walker with two dogs on leads

I ett pressmeddelande skriver Folksam att deras försäljning ökat kraftigt, 15 procent på hundförsäkringar och 30 procent på kattförsäkringar, jämfört med samma period i fjol.

– Det finns definitivt en corona-effekt och vi kommer troligen att se en ännu större ökning under sommarsemestern eftersom många tillbringar den hemma. Då finns det möjlighet att ta hand om en hundvalp eller kattunge, säger Jan Lindblom, erbjudandeansvarig för Folksams Djurförsäkringar.

Jan Lindblom har sett en kraftig ökning av försäkringar. Foto: Folksam

I pressmeddelandet listar de även de populäraste hund- och kattraserna att teckna försäkring för under 2020. Blandras, labrador retriever och fransk bulldog toppar hundlistan. Vad gäller kattraser så ligger huskatt, ragdoll och Maine Coon i topp.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-06-24

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.