Ad

Konus Range – Snabb, exakt och prisvärd

För 20 år sedan träffade Konus-grundaren Guiseppe Alberti en amerikansk affärsman under en flygresa. Mannen, som hette Mark Shore, var ett stort namn inom jaktbranschen och mötet ledde till att varumärket Konus växte till att även innefatta en jakt- och skyttekategori.

I dag specialiserar de sig på att skapa högkvalitativ optik till ett exceptionellt värde för jägare och skyttar över hela världen. Magasin Vildmarken har testat Konus Range 8×42. Denna handkikare utlovar att mäta upp till 1800 meter, och den håller vad den lovar med råge. Vi mätte som längst närmare 1900 meter – och det på några knappa sekunder. ”Löjligt snabb”, var en mening som spontant sades under testet och det är faktiskt här som Konus Range, med sin prislapp under 7000 kronor, imponerar som mest. Den levererar fin optisk skärpa, men det är dess hastighet som fick oss i testpanelen att haja till.

Konus Range är mycket lätt att använda. Genom en enkel knapptryckning får man snabbt avståndsangivelsen och du kan ställa in olika lägen på avståndsmätaren efter rådande omständigheter; som till exempel regn, eller när man mäter avstånd som är väldigt långa. Att ha ett brett synfält i sin kikare är i många fall viktigt och kanske i synnerhet för oss jägare. Konus Range erbjuder ett synfält på hela 122 meter på 1000 meters avstånd. Den är vattentät för att tåla väder och vind och båda sidorna av kikaren har justerbara diopterringar.

Konus Range har en mycket robust konstruktion och en vikt på strax över kilot. Den har avståndsmätare i det högra okularet, där du i nedkant av siktbilden finner en display som ger avståndet. Detta var något som vi fann som handkikarens nackdel. Displayen är väldigt ljusstark, något som är fördelaktigt en solig dag, men en nackdel vid skymmande ljusförhållanden eftersom man då tappar mörkerseendet på höger öga. Överlag var det dock tveklöst en positiv upplevelse och om Konus tar till sig den sistnämnda lilla kritiken inför nästa version så har de en makalöst prisvärd avståndsmätare.

– Central fokusering
– Levereras med fodral och rem
– Mätområde från 5 till 1800 meter
– Regnläge / Reflektionsläge / Långdistansläge
– CR2-batteri ingår
– Vattentät
– Gummi täckt för bättre grepp
– Synfält vid 1000 m: 122 meter
– Vikt: 1146 gram

www.cyberphoto.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-01-01

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.