Ad

Kolmården planerar för nya varghägn

Kolmården varghägn

Sommaren 2012 dödades en djurvårdare av vargar på Kolmårdens djurpark. Efter den händelsen flyttades vargarna till en annan plats i parken och skötare och besökare förbjuds att gå in till dem.

Nu planerar djurparken för nya hägn. En av anledningarna är att de vill visa upp en ny, kontrollerad form där vargarna ska hanteras på ett nytt sätt.

– Inte att man går in till dem, men ändå att man har kontroll på ett positivt sätt. Vi vill kunna visa en lugn och harmonisk vargfamilj, säger Mats Amundin, senior zoologisk rådgivare och forskningschef på Kolmårdens djurpark, till P4 Östergötland.

Han tror inte att de, trots olyckan 2012, kommer möta på motstånd vad gäller att återinföra varg.

– Nej, det tror jag inte, framför allt för vi kommer ha en annan story att berätta och visa djuren på ett annat sätt och att vi talar om varför vi gjort uppehåll och varför vi gör på ett nytt sätt. Jag tror inte vi kommer få negativ respons. Hela djurparksvärlden kan lära sig av det här, säger Mats Amundin till P4 Östergötland.

Källa: Svenskjakt.se och P4 Östergötland.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-18

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.