Ad

Förhandstitt på klockapp från Tracker

I skrivande stund har vi fått betaversionen av Trackers första version av en smartwatch-app – en förlängd arm av deras nya Tracker Hunter 6-mobilapp. Det må vara en betaversion, men den tycks innehålla allt man behöver.

Först ut är en version för dig som använder Android. Dessa påminner om de andra klockorna, så som Garmin och iPhone, men eftersom Tracker alltid varit först ut med sina stora mjukvaruförändringar på Android så är detta ett naturligt steg även för denna app, vill jag tro. När appen väl är igång på klockan så visar den helt enkelt vad du ser på telefonskärmen, om än i en enklare form.

Du har det valda ”målet”, hunden i de flesta fall, men även om du vill ha en guidad tur till ett eftersök, utvalt pass eller jaktstuga så är denna funktion ypperligt trevlig. Om du har hunden vald som mål så visas även skallindikation likadant som i Tracker Hunter 6 (pulserande hundikon), samma karta som du valt i appen och din egen position.

Utmärkt komplement

Min första tanke var att detta ju är ett grymt komplement för oss som jagar med hund, under en ansmygning på ståndskall, eller ifall man vill hålla händerna fria när man tar sig genom terrängen. Men väl sittande i älgtornet finner jag klockappen som ett otroligt trevligt komplement även där, dessutom minskar den skärmtiden på luren markant.

Appen finns tillgänglig för alla Tracker-användare i betaversion, så länge du använder Androidtelefon och en klocka med Googles operativsystem. Exempel på detta är ”Suunto 7” som vi testat appen med – en klocka för strax över 4000 kronor som är tillgänglig hos de flesta butikerna som erbjuder aktivitetsklockor.

Många jägare där ute är redan frälsta i sina Apple Watches och Garmin-klockor, och även jag är en av dem. Men Google-klockan har gjort sig förvånansvärt bra runt handleden under jakten – även om jag håller tummarna för att programvaran även dyker upp i min Apple-klocka i framtiden!

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-10-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.