Ad

Klassiskt vårtecken från Hornborgasjön

Vårens första trana har nu siktats vid Hornborgasjön – något som brukar anses vara ett klassiskt och säkert tecken på att våren är på gång.

Foto: Kent-Ove Hvass

– Det känns verkligen hoppfullt att våren och de första tranorna har kommit. Det är härligt! Samtidigt är det lite dubbla känslor i år eftersom vi inte riktigt har haft någon vinter, säger Sofie Stålhand, Naturumföreståndare vid Hornborgasjön, i ett pressmeddelande.

Tranan som rapporterades in under söndagen är troligtvis den första som gjort den långa flytten från söder och hemåt.

Årets trandans väntar

Nu väntas snart fler tranor anlända. Personalen på Hornborgasjöns fältstation hoppas på liknande siffror som i fjol då man nådde rekordsiffran 27 300. Dock rekommenderar de att man bör vänta lite till innan man gör ett besök.

– Om du vill komma till Hornborgasjön för att njuta av årets trandans, då är det bäst att vänta med besöket. Följ transtatistiken på hornborga.com så vet du när det är dags, säger Sofie Stålhand.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-24

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.