Ad

Karl Hedin får nu tillbaka sina vapen

Karl Hedin har försökt få tillbaka sina vapen under hela tiden sen de beslagtogs. Skogsindustriföretagaren som är en av de brottsmisstänkta i vargjaktshärvan får nu tillbaka sina vapen. Det är åklagaren Lars Magnusson som har lagt ner misstanken om att en varg sköts.

Det var i oktober förra året som Karl Hedin tillsammans med några andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning i samband med utredningen av jakthärvan i Västmanland. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar efter det.

Hedins advokat Sven Severin anser att det är rätt beslut och att han inte är helt förvånad heller.

– Jag är övertygad att om hovrätten hade prövat ärendet i sak så hade de kommit fram till samma beslut. Det finns nämligen ingen grund för beslagen. Det sköts ingen varg den 26 oktober, säger han till Jakt och Jägare.

Det är Svea Hovrätt som har hävt beslaget, skriver Jakt och Jägare. Värmlands tingsrätt avslog i maj hans begäran och då överklagades beslutet till Svea Hovrätt. Hovrätten behövde inte ta någon ställning till överklagandet eftersom åklagaren Lars Magnusson talat om att beslaget ska hävas.

– Åklagaren har två grunder för brottsmisstanke. Det är dels den hemliga källan, som har tagit tillbaka allt, och dels telefonavlyssningen den 26 oktober. Det är allt som finns, säger Severin till Jakt och Jägare.

Källa jaktjournalen / allt om jakt och vapen 

Inlägg av: Wilma Söderlund den 2019-06-28

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.