Ad

Kanadagås fick avlivas efter olaglig pilbågsjakt

Madeleine Djurberg satte ute och drack kaffe vid sjön Alstern, nära Karlstad, när hon skådade en flock kanadagäss. Genom kikaren såg hon att en av dem hade en pil i sig.

– Gåsen kunde knappt röra sig i vattnet på grund av pilen, att flyga var inte ens möjligt, säger Madeleine Djurberg till Nya Wermlands-Tidningen. 

Kommunjägaren Per Eriksson ryckte ut och snart kunde han avliva gåsen. Han fördömer givetvis tilltaget.

– Det är så mycket som är illegalt med det som hänt. Först och främst är det olagligt att jaga med pilbåge i Sverige, det är inte lagligt att jaga kanadagäss hur som helst och det är absolut inte lagligt att skjuta ett djur och lämna det på det här sättet, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Händelsen är polisanmäld.

Källa: NWT.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-07-16

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.