Ad

Joséphine Veen Huis brinner för hundarna

Hundprogrammet på Swedish Game Fair utökas från år till år och just nu jobbar projektledaren Joséphine Veen Huis med att sätta ihop ett riktigt häftigt hundprogram inför 2020 – ett uppdrag hon trivs med.

 – Hundarna för mig betyder allt, så till den milda grad att min stackars sambo drömmer mardrömmar om att jag möblerar om huset till hundarnas fördel, säger Joséphine Veen Huis och skrattar när Magasin Vildmarken ringer upp henne.

Joséphine Veen Huis har varit omgiven av hundar så länge hon kan minnas. Hon minns med värme tillbaka på de två strävhårstaxarna Bamse och Flisa och berättar att familjens hundar sedan dess har varit en stor del av uppväxten, och upptagit mycket av hennes lediga tid.

  Ganska tidigt så började jag intressera mig för att träna hund på fler områden än inom jakten, så jag har bland annat spenderat hundratals timmar på agilityplanen som ung – givetvis med familjens jakthundar, säger hon och tillägger:

– I dag är det en härlig blandning av lydnad, drag och givetvis en stor dos jakt när det kommer till träning av hund och vad jag tycker är allra roligast. 

Hon berättar att det hon får ut med tiden med hundarna är terapi på hög nivå.

– Givetvis är det många timmars slit, det kommer motgångar och man går många gånger på en nit. Men när allt stämmer och när alla timmars träning och planering ger resultat – då glömmer man bort allt annat!

Vad har du för hundar i dag?

– I dag har jag två korthåriga vorsthrar och en labrador under mitt tak. Sedan deläger jag två av hundarna som bor hos mina föräldrar.

Intresset för Petit basset griffon vendéen började för 20 år sedan och tillsammans med sin mamma driver hon sedan några år tillbaka en liten kennel.

– Det började med två hanhundar och sedan har det alltid funnits minst en ”Petit” i våra hem. Än så länge har vi bara haft en kull som i somras blev ett år gamla, berättar hon. 

Vad har ni för mål med aveln?

– Det är att föda upp sunda hundar med god mentalitet som jagar bra och som är trevliga familjehundar. Vi har inga planer på att ha någon stor kennelverksamhet utan det är ett sidospår i vårt hundintresse som är otroligt spännande och häftigt att få vara med om. Förhoppningsvis kanske det blir fler kullar om vi har intressanta föräldrar och känner att vi tror på det, säger Joséphine Veen Huis. 

Hoppas på välfylld mässa

Förra året började hon uppdraget som Projektledare Hund under Swedish Game Fair. Hon berättar att förra årets arbete var väldigt utvecklande, om än utmanande, men att hon tycker att 2019 års mässa blev som hon hade tänkt.

– Givetvis finns det utrymme för utveckling och förbättring, vilket jag hoppas kommer att märkas nästa gång, säger hon.

Hon tror och hoppas att 2020 års upplaga kommer bli minst lika lyckad.

  Jag har känslan av att det blir en otroligt välfylld mässa på alla plan med massor av aktiviteter och full fart. Hundprogrammet är redan nu riktigt välfyllt. Vi kommer få se många favoriter från tidigare mässor men även en hel del nya inslag!

Hur kan en vanlig dag se ut på Swedish Game Fair-kontoret för dig?

– Jag sitter inte heltid på kontoret. Då jag även driver en redovisningsbyrå med min mamma och syster så gör jag mycket av mitt arbete med mässan på distans samt är ute på besök hos kunder och de föreningar som är med på mässan, säger hon.

Och fortsätter:

– Men de dagar jag är på kontoret så blir det mycket kaffe, en hel del snack om jakt och hundar (väldigt oväntat) och planering av hundprogrammet och aktiviteter. Jag trivs väldigt bra när jag är på SGF-kontoret så jag hoppas att jag kommer kunna lägga fler timmar där framöver. 

Och en sådan här mörk och regnig novemberdag så kan det vara skönt att tänka på vad som väntar i maj! Finns det något som redan är klart och som du får avslöja?

– Absolut, en hel del aktiviteter är klara redan nu. Vi kommer bland annat att ha Nykvarns BPH med även 2020 som gör Beteende- och personlighetsbeskrivning av hund på plats. Det kan jag varmt rekommendera besökare med hund att testa. Resultaten är officiella och registreras i SKK:s hunddata!

– Sedan kan jag bara säga att aktiviteterna på Slottsarenan kommer att bli så bra!

Delad glädje är dubbel glädje

 – Jag vill inte avslöja för mycket ännu, men jag och Mattias Westerlund håller på att sätta ihop något riktigt bra som man verkligen inte får missa … mer om det kommer närmare mässan, säger Joséphine Veen Huis hemlighetsfullt och skickar med en hälsning till läsarna:

– Njut av hösten och vintern tillsammans med era hundar, jaga mycket och glöm inte bort att återhämtning i soffan och framför en sprakande brasa är lika viktigt för hundarna som för oss människor – delad glädje är dubbel glädje, säger hon glatt.

Har ni tankar och funderingar, eller kanske idéer eller något ni gärna vill se under mässans hundprogram? Tveka inte på att höra av er till Joséphine. Hon nås på 073-384 19 91 eller på josephine.veen.huis@nortuna.se. 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-11-19

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.