Johan Kullin tog hem Jakt-SM på Skokloster: ”Alltid haft duktigt folk runt mig”

2022-06-12

Johan Kullin tog hem Jakt-SM på Skokloster: ”Alltid haft duktigt folk runt mig”

Före detta ForshagaAkademin-eleven Johan Kullin, 19 år, stod som segrare när samtliga grenar hade avverkats under Jakt-SM på Skokloster. Den ödmjuke segraren, som växte upp på skärgårdsön Donsö på västkusten, tackade sin omgivning som han menar har lagt grunden till framgångarna.

– Jag har under hela mitt jaktliv haft duktigt folk runt mig. Gubbarna i jaktlaget är duktiga och de har lärt mig väldigt mycket, utan dem hade inte jakten blivit ett så stort intresse som den faktiskt är, säger Johan.

Efter prisutdelningen berättar Johan att det ändå är valet att gå på ForshagaAkademin som har varit till hans främsta fördel inför sådana här tävlingar.

– Jag kan inte föreställa mig en bättre skolgång. Lärarna är jätteduktiga och har lärt mig och mina klasskamrater väldigt mycket som vi aldrig kommer glömma.

Jakt-SM består av sju olika grenar; kulskytte, hagelskytte, avståndsbedömning, trofébedömning, eftersöksfrågor, styckning och teoriprov. Johan säger att han fortfarande var besviken efter de uteblivna framgångarna i lagtävlingen när han fick beskedet att han var individuell segrare, men att han snart kunde glädjas åt vinsten.

– När det har lugnat sig lite och man tänker tillbaka så har de varit en rolig upplevelse att vara med och delta, säger han.

Och tillägger:
– Och det är en ära att få vara en av deltagarna från ForshagaAkademin när det finns så många duktiga elever. Jag är övertygad om att det finns ett helt gäng i klassen som hade gjort det minst lika bra.

Firade med pizza och kallprat

Segern firade han i goda vänners lag.
– Vi unnade oss en pizza och kallpratade om denna händelserika dag, vad som var svårt och vad man kanske kunde gjort annorlunda. Vi var ganska uppgivna på grund av att lagtävlingen inte gick som planerat, men efter lite diskussioner så kom vi fram till att vi gjorde vad vi kunde som lag och att det var roligt att delta.

Hur mycket jagar du själv? Favoritjakt?
– Jag jagar så mycket jag kan, och då i alla möjliga jaktformer. Kråkjakt med uvbulvan är en rolig, spännande och ganska avancerad jaktform som jag är ny inför. Jag har jagat kråka ihop med en kompis från skolan som är väldigt duktig. Han pekar på detaljer och är väldigt noga, men när han är nöjd så brukar vi få ett bra resultat.
– Men den jaktformen som ligger närmast hjärtat är rådjursjakt med drivande hund.

Dags att rycka in

När firandet är över för den här gången så väntar lumpen.
– Jag rycker in i slutet av juni och min utbildning kommer hålla på i tolv månader, på P4 i Skövde, säger han.

Och framtidsplanerna efter det?
– Det är lite oklart än så länge. Jag har alltid velat jobba med skogsbruk så något åt det hållet hoppas jag att det blir.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att