Ad

Joakim Pettersen – med jaktglädje som lockar till läsning

2012 skrev den norske jaktprofilen Joakim Pettersen sitt första inlägg på Jegerbloggen. Sju år senare har den vuxit och är numera en av Nordens största jaktbloggar.

Joakim Pettersen

– Det är väldigt roligt att få dela med sig och nästan lite overkligt att det är så många som är intresserade av det jag håller på med, säger Joakim Pettersen när Magasin Vildmarken träffar honom.

Under januari månad har det norska företaget Varmevest under dagarna tre sin årliga mediajakt i Pålsboda, söder om Örebro. Detta är en jakt där de bjuder in ambassadörer och partners för att avrunda årets jaktår med guldkant. En av deltagarna under jakten var den norska jaktprofilen Joakim Pettersen och Magasin Vildmarken hängde på honom på pass under ett par dagar. Intresset för jakt berättar han kom för 12-13 år sedan då han fick en kompis på hjortjakt – och han fastnade direkt.

– Ja, det var kärlek vid första ögonkastet. Jag kan inte minnas hur vardagen var innan jag började jaga.

Stillheten ute i skogen på egen hand är något som ligger honom nära om hjärtat, men han uppskattar även gemenskapen som jakten kan ge upphov till.

– För min egen del så är det otroligt kul att träffa nya bekantskaper runt om i världen, främst Skandinaven och Storbritannien, säger han.

– Min vänskapskrets numera består av alla fina människor som jag har mött på mina resor. 

Någon speciellt favoritjakt har han svårt att sätta fingret på.

– Det är svårt att svara på. Jag älskar allt, och det betyder lika mycket att skjuta en ripa till fjälls som när jag fäller ett rådjur. Men om jag måste välja en typ av jakt så är jakten på en brölande kronhjort en favorit.

Jegerbloggen populär 

2012 skrev han sitt första blogginlägg. Jegerbloggen växte snabbt i popularitet och numera driver han en av Nordens största jaktbloggar. Han berättar att mycket på bloggen handlar om jaktglädje och säger ödmjukt att han tror att bloggens popularitet har mycket med tajming att göra. 

– Jag startade ganska tidigt och det tror jag kanske spelade stor roll. Om jag hade startat i dag så hade konkurrensen varit mycket större och det hade inte varit lika lätt att slå igenom. Men jag hoppas och tror såklart att folk gillar den på grund av att det är bra innehåll med, säger Joakim och småskrattar.

– Det finns många nya och duktiga jägarprofiler som gör ett grymt jobb och det krävs mycket för att hålla sig på toppen.

Tacksam för samarbeten

Precis som många andra framgångsrika bloggare och influencers har Joakim samarbetspartners – något som han är tacksam för.

– Mina avtal är mycket av grunden till att jag kan hålla på som jag gör i dag. Utan dem hade jag inte kunnat resa så mycket, säger Joakim och betonar att det är mycket arbete som ligger bakom.

– Det är inte bara att starta ett Instagram-konto och tro att allt ska ramla i famnen på dig. Jag har ett fint gäng kring mig och är tursam som har Jaktia som är med och backar upp mig med det som behövs, och så har jag ju Varmevest därigenom, säger han. 

– Annars är jag privilegierad som har med mig Zeiss, A-tec, GRS, Seeland, Garmin, Zodiac. De ska ha en stor del av äran för att jag kan fortsätta med Jegerbloggen som jag gör i dag.

Vad har du för framtidsmål, både med bloggen och rent jaktmässigt?

– Jag kommer köra vidare som jag har gjort. Kanske att jag efterhand blir bättre på film och Youtube, det hade varit roligt. Jag kan bli lite ivrig ibland och då är det lätt att man bara får med sig bössan och glömmer kameran! säger Joakim Pettersen.

– Jag hoppas att det blir mer film under 2019, men jag kan inte lova något, haha! 

Avslutningsvis, har du något favoritresmål? 

– Jag har verkligen blivit förälskad i Skottland.

Vad är tjusningen med just Skottland?

– Det är något med landskapet och människorna där borta. Jag har varit där två gånger om året sedan 2014 nu.

– Sedan bor även en av mina bästa vänner där, Brent Norbury. Det gör det väldigt naturligt för mig att åka dit. Så för alla som är sugna på att prova lite jakt i utlandet så kan jag rekommendera Skottland och möjligheterna som finns där, avslutar Joakim Pettersen.

Bloggen kan du läsa här.

 

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-02-11

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.