Ad

JO-anmälningar efter avlivad varg

Det har blivit starka diskussioner efter tisdagens händelse då en varg attackerade ett rådjur på en villatomt i Tierp. Efteråt dröjde sig vargen kvar varav polisen beslutade att den skulle avlivas enligt jaktlagens nionde paragraf eftersom det inte kunde uteslutas att vargen var farlig.

Sedan dess har fyra privatpersoner anmält polisen till justitieombudsmannen på grund av avlivningsbeslutet, detta rapporterar nyhetsbyrån Siren. Anmälarna anser bland annat att det var fel att avliva vargen när man inte visste om den var så kallat genetiskt värdefull – och menar även att beslutat var felaktigt då en frilevande varg inte har dödat en människa sedan 1800-talet i Sverige.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-31

Se även ...

Magasin Vildmarken #4

April är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. På omslaget den här gången har vi Torbjörn Larsson. Som förtroendevald och ordförande i både Svenska jägareförbundet och i jaktfederationen FACE är han spindeln i nätet vad gäller jakten i Europa. Vi fick en pratstund med honom om utmaningarna i Bryssel, hans kärlek till ripjakt och inte minst att vi måste börja se viltet som en resurs och inte som skadedjur.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.