Ad

Jimmy Stenings Wild Pulled Pork Burger

Du behöver …

• 3 kg karré (vildsvin eller rapsgris (Går också bra med älg-, hjort- eller nötkött).
• 2 dl Crazy Beef kryddblandning
• 4 dl BBQ sås Gillis Smokin’ Hot

Ta och rubba (massera) in kryddblandningen i köttet så att den sitter runt om. Lägg köttet i en vakuumpåse. Lägg sedan påsen i Sous vide-karet som håller 72 grader i 12 timmar. Medan köttet tillagas i vakuumpåsen kan du gå in på www.vildmarken.se/tidningsarkiv och läsa många av mina goda recept och trevliga reportage samt produkttester.

Ute i vildmarken tar du ur köttet ur vakuumpåsen och lägger sen i ett bläck eller en gryta tillsammans med köttsaften från påsen där mycket av smaken finns. Ställ på grillen och värm på. Efter att köttet värmts upp kan man dra isär köttet med två gafflar eller björnklor och sedan blanda med BBQ-sås. Klart att servera med tillbehör.

Dressing

• 5 dl Crèam fraîche
• 2 dl majonnäs
• 2 dl bostongurka
• 2 dl BBQ-sås

Blanda ingredienserna. Smaka av. Klart (går att förbereda dagen före)! Se Magasin Vildmarken nr 5 2017 om du vill göra din egen majonnäs på 30 sekunder.


Tillbehör

• 1 st salladshuvud
• 3 st rödlök
• 4 st tomater
• 1 st smörgåsgurkan(burk)
• 1 st rostad lök (burk)
• 25 st brioche hamburgerbröd

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-01-18

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

l det här numret pryder jaktprofilen Leif Fredriksson omslaget. Det han inte kan om vildsvinsjakt och eftersök är knappast värt att veta, även om han själv bestämt hävdar att man aldrig kan bli fullärd. Det blev givetvis en del prat om just dessa båda ämnen, men även om höstens planer tillsammans med Bearplay där 30 års erfarenhet av just vildsvin kommer att ligga till grund för spännande jaktdokumentärfilmer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Som prenumerant kan du även få erbjudanden från Vildmarkens samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.