Jimmy Stenings Wild Pulled Pork Burger

2018-01-18

Jimmy Stenings Wild Pulled Pork Burger

Ta del av vår grillmästare Jimmy Stenings recept på Wild Pulled Pork Burger!

Du behöver …

• 3 kg karré (vildsvin eller rapsgris (Går också bra med älg-, hjort- eller nötkött).
• 2 dl Crazy Beef kryddblandning
• 4 dl BBQ sås Gillis Smokin’ Hot

Ta och rubba (massera) in kryddblandningen i köttet så att den sitter runt om. Lägg köttet i en vakuumpåse. Lägg sedan påsen i Sous vide-karet som håller 72 grader i 12 timmar. Medan köttet tillagas i vakuumpåsen kan du gå in på vildmarken.se/tidningsarkiv och läsa många av mina goda recept och trevliga reportage samt produkttester.

Ute i vildmarken tar du ur köttet ur vakuumpåsen och lägger sen i ett bläck eller en gryta tillsammans med köttsaften från påsen där mycket av smaken finns. Ställ på grillen och värm på. Efter att köttet värmts upp kan man dra isär köttet med två gafflar eller björnklor och sedan blanda med BBQ-sås. Klart att servera med tillbehör.

Dressing

• 5 dl Crèam fraîche
• 2 dl majonnäs
• 2 dl bostongurka
• 2 dl BBQ-sås

Blanda ingredienserna. Smaka av. Klart (går att förbereda dagen före)! Se Magasin Vildmarken nr 5 2017 om du vill göra din egen majonnäs på 30 sekunder.


Tillbehör

• 1 st salladshuvud
• 3 st rödlök
• 4 st tomater
• 1 st smörgåsgurkan(burk)
• 1 st rostad lök (burk)
• 25 st brioche hamburgerbröd

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!