Varje månad bjuder grillmästaren Jimmy Stening på sina godaste recept. Det är VM- och semestertider och få saker passar då bättre än Beer Can Chicken – en saftig och smakrik favorit som dessutom är enkel och bekväm att tillaga. Under sommaren är det dessutom många som utövar vildsvinsjakt och därför tipsar Jimmy även om en magisk vildsvinsköttfärs. Smaklig måltid!
Du behöver:
- 600 g vildsvinsfärs
- 2 st färska gula lökar
- 20 st plommontomater
- 2 msk Wild One (Zigges Bbq)
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk rapsolja (Skeby Gårdar)
- 2 msk tomatpure
- 6 dl pasta
Gör såhär:
Ta fram färsen dagen innan och tillsätt 2 % (10-12g) salt av den totala vikten köttfärs. Blanda med köttfärsen, detta gör att köttet binder cirka 10 % av vätskan och du får en finare färs i köttfärssåsen.
Fräs vildsvinsfärsen i gjutjärnspannan, finhacka löken och tomaterna samt den finhackade vitlöken, låt detta puttra tillsammans 20-30 minuter på svag värme så smakerna sätter sig.
Under tiden så kokar du upp pastan, hackar lite persilja samt river lite ost. Skär några tomater och servera. Detta går naturligtvis att göra lika bra på grillen i uteköket!
Lycka till!