Jimmy Stening recept: Pasta Vongole

2018-06-30

Jimmy Stening recept: Pasta Vongole

Jimmy Stening har varit en uppskattad matlagningsprofil ända sedan han medverkade i tv-programmet Grillmästarna. Redan som liten väcktes hans passion och för Jimmy är den sociala aspekten något som är väldigt viktigt och som han tror har gjort grillning så populärt i sommar-Sverige.

 

Pasta Vongole

  • 1 kg första blåmusslor (från OrustShellfish.se)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda chilifrukter
  • 2 st gröna chilifrukter
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd lök
  • 4 st salladslök
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk Seafood gourmet (ziggesbbq.com)
  • 1 klick smör
  • 1 st citron
  • 2 st 33 cl valfri öl
  • 1 dl grädde
  • 1 förp. färsk past

 

Gör såhär:

Notis: Musslorna som vi använder i receptet är från Orust Shellfish. De är redan tvättade och behöver inte rengöras, annars måste man inledningsvis tvätta/borsta musslorna.

1. Förbered musslorna genom att plocka bort skadade och öppnade musslor. Lägg sedan dem i kallt saltat vatten, då känner musslorna sig hemma och öppnar sig. Skölj bort eventuell sand och skölj sedan musslorna i kallt vatten.

2. Hacka vitlök, chili, sallad, gul och rödlök.

3. Börja fräs hälften av dessa i lite olivolja och smör, tillsätt musslorna, smaksätt med kryddan Seafood Gourmet och rör om.

4. Tillsätt öl och grädde. Lägg på ett lock och låt musslorna ångas några minuter tills de börjar att öppna sig.

5. Tillsätt resten av den hackade löken och chilifrukterna, samt pastan och låt det sjuda ett par minuter.

Lägg upp och servera din Pasta Vongole med en klyfta citron.
Smaklig måltid!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att