Varje månad bjuder grillmästaren Jimmy Stening på sina godaste recept. Det är VM- och semestertider och få saker passar då bättre än Beer Can Chicken – en saftig och smakrik favorit som dessutom är enkel och bekväm att tillaga. Under sommaren är det dessutom många som utövar vildsvinsjakt och Jimmy tipsar därför även om en magisk vildsvinsköttfärs. Smaklig måltid!
Du behöver:
- 1 färsk svensk kyckling
- 2 msk olja
- 3 msk Chicken Gourmet (Zigges BBQ)
- 1 st 33 cl valfri öl
Gör såhär:
Starta grillen och ”tempa” den till 180 grader. Kör indirekt värme så att du skapar en ugn i grillen, detta fungerar likaväl i klotgrillar som kamodo-grillar som Big Green Egg.
Gnid in kycklingen med rapsolja (kallpressad rapsolja från Skeby Gårdar), efter det så gnider ni in kryddorna (rubben) på kycklingen. Nu är det dags att öppna ölen och ta 1/3 till kocken innan man trär på kycklingen på burken och ställer den i grillen. Under tiden denna Beer Can Chicken bakas i grillen kan du plocka fram kubbspelet och spela två-tre matcher. Kycklingen ska stå inne i cirka 80-120 min beroende på storlek på kycklingen. Den ska nå en innertemperatur av minst 70 grader.
Serveras med en somrig sallad till!