Jimmy Stening om DryAger 

2019-04-16

Jimmy Stening om DryAger 

Nu har vildsvinsskinkan hängt i cirka tre månader och har tappat cirka tio procent av sin vikt. Tanken är att när den har hängt i fyra månader så ska jag börja skära de första tunna skivorna av den och smaka. Vildsvinsskinkan har mognat fantastiskt bra under dessa två månader och innan dess så har den legat i vakuumpåse med cirka 27 gram salt/kg i två månader så den totala processen är inne på sin sjätte månad. Jag har också hängt in vildsvinskarré, Coppa (lufttorkad karré) som jag har saltat och kryddat och lagt i ”vaccpåse” 14 dagar i kylen som jag har vänt på varje dag. Sedan har jag stoppat dem i en skinkstrumpa så jag kan lufttorka dessa i DryAger- skåpet. Alla olika sorters kött; både nöt, fläsk, vildsvin, kryddat, okryddat med mera, tar ingen smak av varandra och det luktar inget när man öppnar skåpet pga DryAgers fantastiska rening av luften.

Vildsvinssadeln är från vildsvinet som jag sköt för ett tag sedan är nu inne på sin tolfte vecka (cirka 85 dagar) och ser ut att mogna mycket fint. Tanken är att smaka av denna sadel den 17 maj på Unplugged, en del av Chefs Night, med temat “JORD och ELD”. 

Mer info om den kvällen hittar du på chefsnight.se. Biljetter släpps vid midnatt den 12 april. Mer info om DryAger hittar du på dry-ager.se samt på instagram under @dryager_sweden.

Lycka till!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under