Jimmy Stening om DryAger 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-04-16

Jimmy Stening om DryAger 

Nu har vildsvinsskinkan hängt i cirka tre månader och har tappat cirka tio procent av sin vikt. Tanken är att när den har hängt i fyra månader så ska jag börja skära de första tunna skivorna av den och smaka. Vildsvinsskinkan har mognat fantastiskt bra under dessa två månader och innan dess så har den legat i vakuumpåse med cirka 27 gram salt/kg i två månader så den totala processen är inne på sin sjätte månad. Jag har också hängt in vildsvinskarré, Coppa (lufttorkad karré) som jag har saltat och kryddat och lagt i ”vaccpåse” 14 dagar i kylen som jag har vänt på varje dag. Sedan har jag stoppat dem i en skinkstrumpa så jag kan lufttorka dessa i DryAger- skåpet. Alla olika sorters kött; både nöt, fläsk, vildsvin, kryddat, okryddat med mera, tar ingen smak av varandra och det luktar inget när man öppnar skåpet pga DryAgers fantastiska rening av luften.

Vildsvinssadeln är från vildsvinet som jag sköt för ett tag sedan är nu inne på sin tolfte vecka (cirka 85 dagar) och ser ut att mogna mycket fint. Tanken är att smaka av denna sadel den 17 maj på Unplugged, en del av Chefs Night, med temat “JORD och ELD”. 

Mer info om den kvällen hittar du på chefsnight.se. Biljetter släpps vid midnatt den 12 april. Mer info om DryAger hittar du på dry-ager.se samt på instagram under @dryager_sweden.

Lycka till!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!