Ad

Jimmy Stening om DryAger 

Jimmy Stening om DryAger

Nu har vildsvinsskinkan hängt i cirka tre månader och har tappat cirka tio procent av sin vikt. Tanken är att när den har hängt i fyra månader så ska jag börja skära de första tunna skivorna av den och smaka. Vildsvinsskinkan har mognat fantastiskt bra under dessa två månader och innan dess så har den legat i vakuumpåse med cirka 27 gram salt/kg i två månader så den totala processen är inne på sin sjätte månad. Jag har också hängt in vildsvinskarré, Coppa (lufttorkad karré) som jag har saltat och kryddat och lagt i ”vaccpåse” 14 dagar i kylen som jag har vänt på varje dag. Sedan har jag stoppat dem i en skinkstrumpa så jag kan lufttorka dessa i DryAger- skåpet. Alla olika sorters kött; både nöt, fläsk, vildsvin, kryddat, okryddat med mera, tar ingen smak av varandra och det luktar inget när man öppnar skåpet pga DryAgers fantastiska rening av luften.

Vildsvinssadeln är från vildsvinet som jag sköt för ett tag sedan är nu inne på sin tolfte vecka (cirka 85 dagar) och ser ut att mogna mycket fint. Tanken är att smaka av denna sadel den 17 maj på Unplugged, en del av Chefs Night, med temat ”JORD och ELD”. 

Mer info om den kvällen hittar du på chefsnight.se. Biljetter släpps vid midnatt den 12 april. Mer info om DryAger hittar du på dry-ager.se samt på instagram under @dryager_sweden.

Lycka till!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-04-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.