Ad

Jimmy Stening lagar: benfri kotlettrad på årsgris med broccoli & blomkål

Magasin Vildmarkens grillmästare Jimmy Stening lägger extra mycket kärlek på tillvaratagning av de vilt som faller vid hans pipa. I månadens nummer visar han hur du med enkla medel tillagar benfri kotlettrad av vildsvin med smaskiga tillbehör. Lycka till i köket!

Benfri kotlettrad på årsgris med broccoli & blomkål

  • 500 g benfri kotlettrad, vildsvin
  • 1 msk M Roasting rub Whole Spice Napa Valley
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 klick smör

Jag putsar inte av silverhinnan när jag stockar och lägger den benfria kotlettraden i vacuumpåse. Detta skyddar köttet under frysning, putsa gör jag därför innan tillagning. Jag binder upp kotlettraden så att jag får en jämnare stekyta runt om. Ta sedan och skala och skiva vitlöken och sätt på spisen (jag kör med gjutjärnspannor för att får en jämn och kontrollerad värme i pannan vid stekning).

Till detta så har jag valt att servera broccoli och blomkål, samt potatiskroketter med en pepparsås med skyn från stekningen.

Sätt på ugnen på 225 grader och ställ in kroketterna, broccolin och blomkålen kör jag i ångugnen för att behålla så mycket av både näring och smak (självklart kan man sjuda dem på spisen också).

Broccolin och blomkålen kör jag cirka 6-7 minuter i ångugnen på 100 grader full ånga, då har jag ett bra tuggmotstång i dem, som färska men varma.

Enkel pepparsås

  • 3 dl grädde
  • Sky från pannan
  • Soja
  • Kryddor

Till såsen kokar du upp 3 dl grädde och silar ner skyn, kokar upp igen och smakar av med lite soja och salt och kryddblandningen Mediterraean Roasting Rub.

Smaklig måltid

Titta närmare på: Vikingsun.se, bestick Satake Kuro, kockKniv ”Macusta” zanmai, kryddor från Wholespice.se, gjutjärnspanna Lodge Basecooking.se

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-02-22

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.