Jimmy Stening lagar: benfri kotlettrad på årsgris med broccoli och blomkål

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-02-22

Jimmy Stening lagar: benfri kotlettrad på årsgris med broccoli och blomkål

Magasin Vildmarkens grillmästare Jimmy Stening lägger extra mycket kärlek på tillvaratagning av de vilt som faller vid hans pipa. I månadens nummer visar han hur du med enkla medel tillagar benfri kotlettrad av vildsvin med smaskiga tillbehör. Lycka till i köket!

Benfri kotlettrad på årsgris med broccoli & blomkål

  • 500 g benfri kotlettrad, vildsvin
  • 1 msk M Roasting rub Whole Spice Napa Valley
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 klick smör

Jag putsar inte av silverhinnan när jag stockar och lägger den benfria kotlettraden i vacuumpåse. Detta skyddar köttet under frysning, putsa gör jag därför innan tillagning. Jag binder upp kotlettraden så att jag får en jämnare stekyta runt om. Ta sedan och skala och skiva vitlöken och sätt på spisen (jag kör med gjutjärnspannor för att får en jämn och kontrollerad värme i pannan vid stekning).

Till detta så har jag valt att servera broccoli och blomkål, samt potatiskroketter med en pepparsås med skyn från stekningen.

Sätt på ugnen på 225 grader och ställ in kroketterna, broccolin och blomkålen kör jag i ångugnen för att behålla så mycket av både näring och smak (självklart kan man sjuda dem på spisen också).

Broccolin och blomkålen kör jag cirka 6-7 minuter i ångugnen på 100 grader full ånga, då har jag ett bra tuggmotstång i dem, som färska men varma.

Enkel pepparsås

  • 3 dl grädde
  • Sky från pannan
  • Soja
  • Kryddor

Till såsen kokar du upp 3 dl grädde och silar ner skyn, kokar upp igen och smakar av med lite soja och salt och kryddblandningen Mediterraean Roasting Rub.

Smaklig måltid

Titta närmare på: Vikingsun.se, bestick Satake Kuro, kockKniv ”Macusta” zanmai, kryddor från Wholespice.se, gjutjärnspanna Lodge Basecooking.se

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med