Magasin Vildmarkens grillmästare Jimmy Stening lägger extra mycket kärlek på tillvaratagning av de vilt som faller vid hans pipa. I månadens nummer visar han hur du med enkla medel tillagar benfri kotlettrad av vildsvin med smaskiga tillbehör. Lycka till i köket!
Benfri kotlettrad på årsgris med broccoli & blomkål
- 500 g benfri kotlettrad, vildsvin
- 1 msk M Roasting rub Whole Spice Napa Valley
- 2 klyftor vitlök
- 1 klick smör
Jag putsar inte av silverhinnan när jag stockar och lägger den benfria kotlettraden i vacuumpåse. Detta skyddar köttet under frysning,
Till detta så har jag valt att servera broccoli och blomkål, samt potatiskroketter med en pepparsås med skyn från stekningen.
Sätt på ugnen på 225 grader och ställ in kroketterna, broccolin och blomkålen kör jag i ångugnen för att behålla så mycket av både näring och smak (självklart kan man sjuda dem på spisen också).
Broccolin och blomkålen kör jag cirka 6-7 minuter i ångugnen på 100 grader full ånga, då har jag ett bra tuggmotstång i dem, som färska men varma.
Enkel pepparsås
- 3 dl grädde
- Sky från pannan
- Soja
- Kryddor
Till såsen kokar du upp 3 dl grädde och silar ner skyn, kokar upp igen och smakar av med lite soja och salt och kryddblandningen Mediterraean Roasting Rub.
Smaklig måltid
Titta närmare på: Vikingsun.se, bestick Satake Kuro, kockKniv ”Macusta” zanmai, kryddor från Wholespice.se, gjutjärnspanna Lodge Basecooking.se