Jimmy Stening jagar och lagar: Grågås-wrap

2020-07-23

Jimmy Stening jagar och lagar: Grågås-wrap

Med jämna mellanrum bjuder grillmästaren Jimmy Stening Vildmarkens läsare på sina bästa tips och godaste recept. Den här gången delar han med sig av sina kunskaper gällande olika grilltekniker – och avslutar det hela med att avslöja hur man tillagar en delikat grågås-wrap!

Grågås-wrap

Du behöver:

    • 1 grågås (stycka ur bröstfiléerna)
    • 4 tunnbröd
    • 2 tomater
    • 2 salladslök
    • 1 vitlök
    • 1 rödlök
    • 1 sallad
    • 1 citron
    • 1 knippe rädisor
    • majonnäs
    • svartpeppar
    • vitpeppar
    • salt
    • rosépeppar
    • soja
    • rapsolja
    • grädde

 

Gör såhär:

Häng gåsen ett dygn. Plocka gåsen på bröstet. Stycka ur filéerna genom att följa bröstbenet i mitten och ut mot vingarna, sedan är de färdiga att grilla på hög temperatur, +500 grader eller mer (jag använde 800 grader) i ca 1 min på varje sida. Jag lät vila i ca 10 min efter vilning för att sedan kyssa dem på grillen igen innan tranchering. Grilla på tunnbrödet så att det får färg och bred sedan på lite majonnäs och toppa med sallad (gärna hela blad), rödlök, salladslök, tomat och rädisor. Lägg sedan på tunna skivor av de nytrancherade bröstfiléerna och stänk över lite sås. Linda dem hårt i en servett och skär av på mitten. Avnjut sedan med din favoritdryck (passar med allt från öl till bubbel).

Pepparsås

Börja hacka och fräs vitlöken i lite olja. Tillsätt sedan rikligt med soja så att vitlöken badar. När det fått koka upp tillsätter du grädde som också den får koka upp. Smaka av med peppar och salt samt saft från citronen.

Till hjälp vid min sida denna gång hade jag Brian Bojson. Brian är en kock från Tyskland, Hamburg som driver Brians Steak & Lobster. Han har också programmet Wild Scandinavian Way där de reser runt i Skandinavien och lagar mat på det som naturen ger och med respekt och vördnad för det fällda viltet.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!