Med jämna mellanrum bjuder grillmästaren Jimmy Stening Vildmarkens läsare på sina bästa tips och godaste recept. Den här gången delar han med sig av sina kunskaper gällande olika grilltekniker – och avslutar det hela med att avslöja hur man tillagar en delikat grågås-wrap!
Grågås-wrap
Du behöver:
-
- 1 grågås (stycka ur bröstfiléerna)
- 4 tunnbröd
- 2 tomater
- 2 salladslök
- 1 vitlök
- 1 rödlök
- 1 sallad
- 1 citron
- 1 knippe rädisor
- majonnäs
- svartpeppar
- vitpeppar
- salt
- rosépeppar
- soja
- rapsolja
- grädde
Gör såhär:
Häng gåsen ett dygn. Plocka gåsen på bröstet. Stycka ur filéerna genom att följa bröstbenet i mitten och ut mot vingarna, sedan är de färdiga att grilla på hög temperatur, +500 grader eller mer (jag använde 800 grader) i ca 1 min på varje sida. Jag lät vila i ca 10 min efter vilning för att sedan kyssa dem på grillen igen innan tranchering. Grilla på tunnbrödet så att det får färg och bred sedan på lite majonnäs och toppa med sallad (gärna hela blad), rödlök, salladslök, tomat och rädisor. Lägg sedan på tunna skivor av de nytrancherade bröstfiléerna och stänk över lite sås. Linda dem hårt i en servett och skär av på mitten. Avnjut sedan med din favoritdryck (passar med allt från öl till bubbel).
Pepparsås
Till hjälp vid min sida denna gång hade jag Brian Bojson. Brian är en kock från Tyskland, Hamburg som driver Brians Steak & Lobster. Han har också programmet Wild Scandinavian Way där de reser runt i Skandinavien och lagar mat på det som naturen ger och med respekt och vördnad för det fällda viltet.