Ad

Jimmy Stening jagar och lagar: Grågås-wrap

Med jämna mellanrum bjuder grillmästaren Jimmy Stening Vildmarkens läsare på sina bästa tips och godaste recept. Den här gången delar han med sig av sina kunskaper gällande olika grilltekniker – och avslutar det hela med att avslöja hur man tillagar en delikat grågås-wrap!

Grågås-wrap

Du behöver:

    • 1 grågås (stycka ur bröstfiléerna)
    • 4 tunnbröd
    • 2 tomater
    • 2 salladslök
    • 1 vitlök
    • 1 rödlök
    • 1 sallad
    • 1 citron
    • 1 knippe rädisor
    • majonnäs
    • svartpeppar
    • vitpeppar
    • salt
    • rosépeppar
    • soja
    • rapsolja
    • grädde

 

Gör såhär:

Häng gåsen ett dygn. Plocka gåsen på bröstet. Stycka ur filéerna genom att följa bröstbenet i mitten och ut mot vingarna, sedan är de färdiga att grilla på hög temperatur, +500 grader eller mer (jag använde 800 grader) i ca 1 min på varje sida. Jag lät vila i ca 10 min efter vilning för att sedan kyssa dem på grillen igen innan tranchering. Grilla på tunnbrödet så att det får färg och bred sedan på lite majonnäs och toppa med sallad (gärna hela blad), rödlök, salladslök, tomat och rädisor. Lägg sedan på tunna skivor av de nytrancherade bröstfiléerna och stänk över lite sås. Linda dem hårt i en servett och skär av på mitten. Avnjut sedan med din favoritdryck (passar med allt från öl till bubbel).

Pepparsås

Börja hacka och fräs vitlöken i lite olja. Tillsätt sedan rikligt med soja så att vitlöken badar. När det fått koka upp tillsätter du grädde som också den får koka upp. Smaka av med peppar och salt samt saft från citronen.

Till hjälp vid min sida denna gång hade jag Brian Bojson. Brian är en kock från Tyskland, Hamburg som driver Brians Steak & Lobster. Han har också programmet Wild Scandinavian Way där de reser runt i Skandinavien och lagar mat på det som naturen ger och med respekt och vördnad för det fällda viltet.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-07-23

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.