Jimmy Stening jagar och lagar: Chefs Night i Karibien

2019-07-19

Jimmy Stening jagar och lagar: Chefs Night i Karibien

För tio år sedan saknade Görgen ”Görgen på Höjden” Tidén sina kockkollegor från toppkrogarna, både hemma i Sverige och ute i världen. Han bjöd därför upp dem till Dalarna för att umgås och för att under en kväll bjuda matgästerna på en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Kockarna gjorde varsin signaturrätt och succén Chefs Night var därmed skapad! 

 

I år tog de konceptet till Karibien och för första gången var det internationella kockar och ett lika internationellt tema som stod på agendan.

Förutom Görgen representerades Sveriges färger av Magasin Vildmarkens egen Jimmy Stening och tillsammans tog de med sig svenskt
vildkött och svenska råvaror till Saint Martin (på nederländska: Sint Maarten. Franska: Saint-Martin).

Jimmy berättar att han bland annat lagade halstrade pilgrimsmusslor med Älvdalsrom, hade med sig dovhjort från Älebygård i Sörmland och att resan var en upplevelse som han sent ska glömma.

– Jag tycket att det var fantastiskt att åka ner med Chefs Night till Saint Martin och få representera det svenska/nordiska köket med alla våra fina råvaror från skog, mark och hav, säger Jimmy Stening.

Och fortsätter: 

– Det är lite andra förutsättningar att jobba i värmen och inte ha alla våra möjligheter med till exempel kallvatten, frysar, kylar med mera. 

– Vi flög in ved för att kunna elda med i Ofyrerna, för här finns bara kokospalmer, säger Jimmy Stening och avslöjar att det kommer bli fler framtida evenemang på Ocean Point Resort.

Chefs Night blev alltså åter en succé, med människor från när och fjärran som bjöds på fantastiska maträtter och noga utvalt vin från Ocean Points egen sommelier, Tim Gerrist. Det sägs att man äter med ögonen och i avsaknad av andra lösningar kan ni här intill ta del av ett bildregn från eventet.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!