Ad

Chefs Night i Karibien

För tio år sedan saknade Görgen ”Görgen på Höjden” Tidén sina kockkollegor från toppkrogarna, både hemma i Sverige och ute i världen. Han bjöd därför upp dem till Dalarna för att umgås och för att under en kväll bjuda matgästerna på en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Kockarna gjorde varsin signaturrätt och succén Chefs Night var därmed skapad! 

I år tog de konceptet till Karibien och för första gången var det internationella kockar och ett lika internationellt tema som stod på agendan.

Förutom Görgen representerades Sveriges färger av Magasin Vildmarkens egen Jimmy Stening och tillsammans tog de med sig svenskt
vildkött och svenska råvaror till Saint Martin (på nederländska: Sint Maarten. Franska: Saint-Martin).

Jimmy berättar att han bland annat lagade halstrade pilgrimsmusslor med Älvdalsrom, hade med sig dovhjort från Älebygård i Sörmland och att resan var en upplevelse som han sent ska glömma.

– Jag tycket att det var fantastiskt att åka ner med Chefs Night till Saint Martin och få representera det svenska/nordiska köket med alla våra fina råvaror från skog, mark och hav, säger Jimmy Stening.

Och fortsätter: 

– Det är lite andra förutsättningar att jobba i värmen och inte ha alla våra möjligheter med till exempel kallvatten, frysar, kylar med mera. 

– Vi flög in ved för att kunna elda med i Ofyrerna, för här finns bara kokospalmer, säger Jimmy Stening och avslöjar att det kommer bli fler framtida evenemang på Ocean Point Resort.

Chefs Night blev alltså åter en succé, med människor från när och fjärran som bjöds på fantastiska maträtter och noga utvalt vin från Ocean Points egen sommelier, Tim Gerrist. Det sägs att man äter med ögonen och i avsaknad av andra lösningar kan ni här intill ta del av ett bildregn från eventet.

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-07-19

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com