Jimmy Stening Jagar & Lagar: Smakrik vildsvins- och dovhjortskorv
Livet på Kumla Gård rullar på och vi har äntligen fått regn till vara nysådda grödor. Höstvetet tar sig riktigt bra och även vårvetet tar sig nu när det blir lite fukt i backen. Detta för ju också med sig att vi har en fantastisk jakt i spannmålen, både vildsvin och dovhjort i form av skyddsjakt.
Livet på Kumla Gård rullar på och vi har äntligen fått regn till vara nysådda grödor. Höstvetet tar sig riktigt bra och även vårvetet tar sig nu när det blir lite fukt i backen. Detta för ju också med sig att vi har en fantastisk jakt i spannmålen, både vildsvin och dovhjort i form av skyddsjakt.
Livet på Kumla Gård rullar på och vi har äntligen fått regn till vara nysådda grödor. Höstvetet tar sig riktigt bra och även vårvetet tar sig nu när det blir lite fukt i backen. Detta för ju också med sig att vi har en fantastisk jakt i spannmålen, både vildsvin och dovhjort i form av skyddsjakt. Det blir ofta en hel del kött som putsas bort när man skär till en stek eller grillskivor et cetera och putset lägger jag i frysen. När jag har fått ihop tillräckligt så gör jag korv i min 3 liters-korvspruta. Den här gången blev det vildsvins- och dovhjortskorv!
Du behöver
• 3 kg korv (blir 25-30 korvar)
• 2,4 kg viltkött, i det här fallet vildsvin och dovhjort
• 600 g späck av tamgris
• 60 g salt (20 g/kg)
• 1 hel riven vitlök
• 5 g mald vitpeppar
• 5 g svartpeppar
• 5 g cayennepeppar
• 5 g timjan
• 5 g rosmarin
• 5 g persilja
I Vildmarkens monter på Swedish Game Fair fick besökarna och utställarna provsmaka Jimmy Stenings delikata viltkorvar.
Gör såhär
Till detta behöver du ha lämpligt svinfjälster till dina korvar. Självklart kan du lägga till eller ta bort kryddor efter eget tycke och smak.
Mala eller hacka putset samt späcket till lämplig grovlek enligt eget tycke och smak. Därefter blandar du i ingredienserna i korvfärsen. Ett tips är att nu ta en bit och smaka av, eller så steker du en liten köttbulle i stekpannan. Nu har du nämligen möjlighet att justera dina kryddor innan du stoppar ner smeten i korvsprutan.
Notera att detta är färskkorv och att de bör ätas/användas inom en vecka, om de har legat väl kylda, eller så fryser du in det som blir över. Du kan även röka dessa i grillen på cirka 40 grader för att få en viss konservering av dem. Det går även utmärkt att röka korven som blir kvar och äta den senare som kallskuren, eller varför inte ta den till en god öl? Om det sistnämnda lockar lite extra så kan jag jag verkligen starkt rekommendera Kumla Gård Wit som är ett fruktigt veteöl (37583 på Systembolaget).
Vill man höja upp korven till lite festligare tider kan man alltid göra i ordning snittar. Här serveras korven grillad, skuren i skivor med syltad rödlök, salladslök och en ramslöksmajonnäs (recept finns i tidigare nummer av Vildmarken). Fungerar alltid som en förrätt eller tilltugg.
Coeli investerar och blir majoritetsägare i Sordin AB, vid sidan av bolagets tidigare huvudägare, DeVenture. Detta för att stötta Sordin på deras snabba internationella tillväxtresa
Under gårdagen gav Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, en glädjande uppdatering gällande läget i Fagerstatrakten. I en nyhet på hemsidan skriver SVA att det, trots stora
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.