Ad

Järvspår upptäckta i södra Dalarna

I sydöstra Dalarna, vid gränsen till Hofors kommun och Gävleborg, hittade länsstyrelsens besiktningsman Bert Eriksson järvspår. Han gjorde upptäckten i tisdags när han egentligen var ute och letade vargspår och det var en ny upplevelse för Eriksson.

– Jag började på länsstyrelsen 2006 och det är första gången jag spårar järv, berättar Bert Eriksson för Jaktjournalen.

Järven hade rört sig kring berget i Malmbergsås och en sjö som heter Hedtjärnen.

– Den hade grävt upp en älgskalle och ätit av. Jag tippar på att den går efter Korsåvargarna och livnär sig på kadaver efter vilt som de slagit, säger Bert Eriksson.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-22

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.