Ad

Järvspår upptäckta i södra Dalarna

I sydöstra Dalarna, vid gränsen till Hofors kommun och Gävleborg, hittade länsstyrelsens besiktningsman Bert Eriksson järvspår. Han gjorde upptäckten i tisdags när han egentligen var ute och letade vargspår och det var en ny upplevelse för Eriksson.

– Jag började på länsstyrelsen 2006 och det är första gången jag spårar järv, berättar Bert Eriksson för Jaktjournalen.

Järven hade rört sig kring berget i Malmbergsås och en sjö som heter Hedtjärnen.

– Den hade grävt upp en älgskalle och ätit av. Jag tippar på att den går efter Korsåvargarna och livnär sig på kadaver efter vilt som de slagit, säger Bert Eriksson.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-22

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.