Jaktstil kombinerar klassiska jaktkläder med en modern touch

2019-05-18

Jaktstil kombinerar klassiska jaktkläder med en modern touch

När Mikael Erlandsson var på jakt efter en ny tweedjacka upptäckte han att det var nästintill omöjligt att hitta tweedställ till vettiga priser i Sverige. Det var startskottet för vad som senare utvecklades till Jaktstil.se – en e-handel som kombinerar klassiska jaktkläder med en modern touch.

Jaktstil kombinerar klassiska jaktkläder med en modern touch

När Mikael Erlandsson var på jakt efter en ny tweedjacka upptäckte han att det var nästintill omöjligt att hitta tweedställ till vettiga priser i Sverige. Det var startskottet för vad som senare utvecklades till Jaktstil.se – en e-handel som kombinerar klassiska jaktkläder med en modern touch.

 

[masterslider alias=”jaktstil”]

 

– Även om vi säljer gammaldags kläder så vill vi göra det på ett modernt sätt, säger Caroline Benilton som tillsammans med Mikael Erlandsson, Gustaf Tivelius och William Aboukhaléd driver företaget.

När vi efter en stunds radioskugga når Caroline är hon ute i skogen och spelar in en reklamfilm. Hon berättar att hon spelar en jägare som är ute med sin hund – en roll som kommer naturligt för henne eftersom hon redan som treåring fick följa med på drevjakt tillsammans med sin mor ute på markerna utanför Åtvidaberg. När hon var 19 år tog hon jägarexamen och det dröjde inte länge förrän hon startade upp en jaktkanal på bland annat Youtube.

– Det hela började med att jag klippte skidfilmer. Jag har alltid älskat att klippa filmer och en dag så frågade jag mig själv ”varför inte jakt?”, säger hon.

Hon fick snabbt ett stort antal följare vilket uppmuntrade henne till att fortsätta. Även i rollen som Sales Purchasing Manager får hon leva ut sitt intresse för foto. Hemsidan skiljer sig från många andra på marknaden, bland annat genom bilder som för tankarna till tjocka och ”glossiga” magasin.

 

Jaktstil kombinerar klassiskt med modern

Vill göra Tweed mer tillgängligt

Jaktstil vill erbjuda en unik service med stilguider och produktvideos och de hjälper gärna till vad gäller tips och råd från osäkra köpare. Och på frågan om det finns ett speciellt jaktmode, eller om det mest handlar om funktion, är hon bestämd.

– Det finns det definitivt. Personligen vill jag klä mig i det även till vardags, säger Caroline som berättar att Jaktstil vill neutralisera tweed och göra det mer tillgängligt.

– Det har ett rykte om sig att vara väldigt propert, fint och dyrt, och det är för att det är dyrt i Sverige, men det har vi ju ändrat på. Vi har tagit in tweedgrejer från England så att vi kan erbjuda riktigt snygga tweed–kläder till ett väldigt bra pris, säger Caroline Benilton.

Och fortsätter:

– Många ungdomar har kanske inte ekonomi att gå och köpa sig en ny oljerock eller tweedrock och då kanske det blir så att de lånar mammas eller pappas gamla rock, men vi kan erbjuda kläder som passar en mindre budget. 

Just tweed ligger Caroline varmt om hjärtat, både bokstavligt och bildligt talat. Hon berättar att det håller värmen bra, andas och står emot fukt.

– Det är ett underbart material och är allt man vill ha när man är ute och jagar. Jag använder det när jag jagar på vintern eftersom det är så varmt, säger Caroline, som menar att elegans och funktion sammanfaller bland.

Hon nämner en händelse från när hon jagade i tweed på hemmaplan.

– Min mamma frågade varför jag hade klätt upp mig så mycket när vi var ute i skogen. ”Det här är min varmaste jacka”, svarade jag.

Vill gå sin egen väg

Caroline berättar att Jaktstil har fått en bra start i branschen och stundtals överraskats positivt av att folk hittat till deras e–handel, trots begränsad marknadsföring.

– Vi har väldigt starka märken, men vi har väl försökt att gå vår egen väg. Vi vill ha ett lite mindre sortiment och har valt ut vad vi tror är bäst och lite märken som inte riktigt finns i Sverige.

– Det är kul att exempelvis få in beställningar från Luleå och liknande och man undrar lite hur de har hittat oss, säger Caroline entusiastiskt och berättar att hon ser fram emot att möta fler kunder och människor i branschen.

– Och när jaktsäsongen drar igång ska vi vara fullt redo, avslutar Caroline Benilton.

Se mer på www.jaktstil.se

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!