Ad

Jaktsabotörer dömda för misshandel

I september blev medlemmar från Landskrona Viltvårdsförening hotade och störda av fem maskerade jaktsabotörer under en harjakt. Nu döms två av sabotörerna för ringa misshandel.

Jakt & Jägare rapporterar om händelsen där fem maskerade personer dök upp vid en samling inför en jakt och började filma samtidigt som de tog registreringsnumren på jägarnas bilar. Jägarna antog att personerna var djurrättsaktivister, som hade som avsikt att störa jakten, och åkte därför till en annan del av fältet för att jaga. Men en kort stund senare fick de åter besök.

Tumult uppstod. En jägare kände sig hotad och försvarade sig med knuffar och sedermera en spark. Strax därefter gav sig de båda aktivisterna på honom och knuffade och drog.

Nu döms två av aktivisterna för misshandel. I domen skriver Lunds tingsrätt att ”De inblandade har i stora drag berättat om ett likartat händelseförlopp. Dessutom har en film från tillfället förevisats. Genom den muntliga bevisningen samt syn av filmen anser tingsrätten att följande händelseförlopp är klarlagt.”

Straffet för aktivisten som var född -91 blir 3 500 kr. Den andra aktivisten var bara 17 år vid tillfället och får därför ungdomsvård som påföljd.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-07-01

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.