Jaktsabotörer dömda för misshandel

2020-07-01

Jaktsabotörer dömda för misshandel

Court hammer laying on book. Justice, trial and law symbol. Judgment.

I september blev medlemmar från Landskrona Viltvårdsförening hotade och störda av fem maskerade jaktsabotörer under en harjakt. Nu döms två av sabotörerna för ringa misshandel.

Jaktsabotörer dömda för misshandel

I september blev medlemmar från Landskrona Viltvårdsförening hotade och störda av fem maskerade jaktsabotörer under en harjakt. Nu döms två av sabotörerna för ringa misshandel.

Jakt & Jägare rapporterar om händelsen där fem maskerade personer dök upp vid en samling inför en jakt och började filma samtidigt som de tog registreringsnumren på jägarnas bilar. Jägarna antog att personerna var djurrättsaktivister, som hade som avsikt att störa jakten, och åkte därför till en annan del av fältet för att jaga. Men en kort stund senare fick de åter besök.

Tumult uppstod. En jägare kände sig hotad och försvarade sig med knuffar och sedermera en spark. Strax därefter gav sig de båda aktivisterna på honom och knuffade och drog.

Nu döms två av aktivisterna för misshandel. I domen skriver Lunds tingsrätt att ”De inblandade har i stora drag berättat om ett likartat händelseförlopp. Dessutom har en film från tillfället förevisats. Genom den muntliga bevisningen samt syn av filmen anser tingsrätten att följande händelseförlopp är klarlagt.”

Straffet för aktivisten som var född -91 blir 3 500 kr. Den andra aktivisten var bara 17 år vid tillfället och får därför ungdomsvård som påföljd.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.