Ad

Jaktpulsen går upp i nya numret av Vildmarken!

September är här och den här gången pryds vårt rekordmatiga magasin av Rasmus Liljeblad, mannen bakom en av Jägarsveriges populäraste YouTube-kanaler, Jaktpuls. Vildmarken besökte honom i Småland för ett samtal om hundar, jaktfilm, och inte minst vildsvin. 

Vi har dessutom fått följa med Thomas Lindy Nissen på en kylslagen och dramatisk smygjakt på rentjur under väldigt speciella förhållanden.

Järven kallas ibland för rovdjurens doldis och det är få förunnat att komma nära inpå dem. Vi har fått en pratstund med Alexander Christofferson som hade dubbel tur när han satt på ett älgpass i veckan. Inte bara en, utan två järvar gjorde nämligen honom sällskap under några minnesvärda sekunder. Även fotografen och frilansjaktskribenten Thomas Tängerfors fick nyligen vara med någonting som han förmodligen aldrig kommer att glömma – nämligen ett möte med en vild myskoxe. Och ni kan ta del av filmen inne i tidningen!

Vi har tagit en testtur i Ockelbo B16 AL, en riktig klassiker som numera är iklädd aluminiumskrud, och dessutom har vi fått följa med på en speciell expedition efter grov gädda på Dalslands vackra, ofta outforskade vatten. Och för dig som handladdar dina kulor och är intresserad av ballistik så är en kronograf ett måste. Vi har tittat närmare på den pipmonterade ”game changern”, MagnetoSpeed V3 .

Det blir även god mat och recept från det vilda med inslag från både skog och hav.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-09-08

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Tjädern har en framträdande roll i det här numret och Joakim Nordlund följde med Andreas Vennberg för att dokumentera en toppfågeljakt i Norrland där gammeltuppen var målet. Även matlagningen går på tjädertemat i det här numret och den här gången dukar Tobias Eriksson upp just tjäder, med smörad savoykål och konjaksås.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.