Jaktkritikerna begär bidrag ur Viltvårdsfonden

2021-04-14

Jaktkritikerna begär bidrag ur Viltvårdsfonden

Fler jaktfientliga organisationer begär nu bidrag ur Viltvårdsfonden. Senast i raden är föreningen Jaktkritikerna som begär 4,7 miljoner kronor som de, om de beviljas, bland annat vill använda till att argumentera mot jakt med lösa hundar – och för att få bort hagelgevär som jaktvapen.

Svensk Jakt skriver om föreningen och har listat några av de direkt jaktfientliga punkter som Jaktkritikerna vill använda pengarna till.

De kommer bland annat argumentera mot jakt med lösa hundar och arbeta för att få bort hagelgevär som jaktvapen. De vill dessutom ställa krav på läkarundersökning av jaktvapeninnehavare, med mera.

I artikeln ställer sig Svensk Jakt frågan om vilka möjligheter en organisation som Jaktkritikerna har att få del av jägarnas pengar i Viltvårdsfonden. Svensk Jakt har tidigare intervjuat Naturvårdsverkets biträdande avdelningschef Gunilla Skotnicka Ewing gällande deras inställning till den nya ordningen.

– Det blir en bedömning av inkomna ansökningar utifrån de kriterier som finns; som handlar mycket om viltvård och det är det som kommer bedömas. En prioritering ska även göras över de som uppfyller syftena med viltvård och jaktlagstiftningen bäst. Men man säger aldrig på förhand vilka som kommer få bidrag eller inte, då föregår man den bedömning som ska göras, sa hon då till Svensk Jakt.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.