Ad

Nya jaktia jönköping: En unik anläggning för hela familjen

Den 10 augusti är det grand opening för en unik inomhushall för jakt-, hund-, och fiskeintresserade i Jönköping, Småland. Det blir Skandinaviens största arena av den här typen och förväntningarna är stora.

Christian Larsson

Det är en fantastisk känsla och jag har nästan svårt att sova numera, säger Christian Larsson, ägare till Jaktia Jönköping, när Magasin Vildmarken kommer på besök.

Det är bråda dagar för Christian och de andra på Jaktia i Jönköping. När vi träffar honom så slutförs arbetet med hundträningshallen. Ytorna är stora och på konstgräset ska här framtidens jakt-, sällskaps-, och brukshundar tränas upp. När vi går vidare i lokalen passerar vi det som kommer att bli restaurangen. Precis som allting annat kommer den att bli genomtänkt med målgruppen i åtanke.

– Det blir inriktning på vilt och fisk, säger Christian Larsson.

Fullskalig skytteanläggning under tak

Det finns även en konferensdel och en jättestor butik. Men det som verkligen är iögonfallande är kanske framför allt möjligheterna för jaktintresserade som erbjuds. Eller vad sägs om en löpande älgbana, fullskaliga inskjutningsbanor på 80 meter och två trap-banor där man kan finjustera sitt lerduveskytte? Allt givetvis under tak. 

– Det är det som gör det unikt, att man kan prova sitt vapen här, allt från hagel till trap, så att man känner sig helt nöjd. Att få prova sitt vapen eller fiskespö innan man köper det tror vi är framtiden, säger han.

Och tillägger:

– Självklart ska man även kunna göra sitt björn- eller älgpass inför den kommande jaktsäsongen, säger han entusiastiskt.’

Vill attrahera hela familjen

Bredden och att det ska finnas något för alla har varit en inspiration under projektets gång.

– Vi tror på att attrahera hela familjen. Vi vill att det ska finnas något för alla och att det blir ett utflyktsmål, säger Christian Larsson och fortsätter:

Jönköping är logistikcentrum för södra Sverige. Christian berättar att man härifrån når 80 procent av befolkningen. Han berättar att exakt allting inte kommer vara hundraprocentigt klart till invigningen, men att besökarna kommer få en upplevelse och en klar bild över hur det kommer se i framtiden. Nu hoppas han att så många som möjligt tar chansen att komma till premiären den 10 augusti.

– Jag kan inte avslöja alla detaljer, men det blir många aktiviteter. Hundklubbar kommer finnas på plats och även förbunden och alla våra leverantörer kommer finnas på plats.

– Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot att träffa besökarna, avslutar Christian Larsson.

 

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-07-18

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.