Jaktia Jönköping växer och frodas: ”Det har varit en häftig resa”

För drygt två år sedan var det många som fick stora ögon när de i samband med invigningen klev in i Jaktia Jönköping och Hulukvarn Arena, norra Europas största inomhusarena för jakt, skytte, hund, fiske och fritid. Vildmarken svängde förbi anläggningen för att höra hur resan har varit sedan dess.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-07-12

Jaktia Jönköping växer och frodas: ”Det har varit en häftig resa”

För drygt två år sedan var det många som fick stora ögon när de i samband med invigningen klev in i Jaktia Jönköping och Hulukvarn Arena, norra Europas största inomhusarena för jakt, skytte, hund, fiske och fritid. Vildmarken svängde förbi anläggningen för att höra hur resan har varit sedan dess.

– Det har varit en häftig resa, på många sätt, med nöjda kunder och lyckad försäljning, säger Christian Larsson, VD på Jaktia Jönköping, när han tar emot oss.

Christian berättar att även om det har funnits utmaningar längs vägen så har det gått över förväntan med logistik och att få igång alla skjutbanor och den välfyllda butiken som de vill ha den. Och trots att det har gått två och ett halvt år sedan invigningen, och trots att ett visst mått av hemmablindhet har infunnit sig så slås han ibland av tanken på vilken anläggning de har fått till.

– Så är det, men då får man liksom gnugga sig i ögonen och se lite bredare, säger Christian glatt på jordnära småländska.

Förutom butiken inryms en 80 meter lång älgbana, dubbla lerduvebanor, jaktskyttebiograf, sex stycken toppmoderna 25-metersbanor för pistolskytte och en hundträningshall för året-runt-träning. Att allt finns på plats under samma tak är något som skapar ypperliga möjligheter för finjustering och slipning hos besökarna.

– Vi har många jägare som skjuter in sina nya nyinköp, eller som under säsongen kommer in för att i lugn och ro skjuta in sina vapen, säger Christian Larsson.

– Det har varit jättepopulärt.

Blivit ett resmål

Redan innan portarna slog upp så var målet att attrahera hela familjen. I samband med invigningen sade Christian att de hade låtit sig inspireras av amerikanska butiker och anläggningar där både vuxna och barn trivs och vill stanna länge, fast med lite skandinavisk touch. Responsen har varit god.

– Det vi märker, framför allt på helgerna, är att vi har blivit ett resmål, säger Christian som drar nytta av att Jönköpingsregionen är ett erkänt attraktivt område vad gäller handel och logistik.

– Vi har väldigt många kunder bland folk som bor inom tre timmars resa härifrån. Helt plötsligt står det husbilar och husvagnar utanför. Det är väldigt skoj!

Stort intresse för fiske

Sedan vårt senaste besök har exempelvis en viltrestaurang tillkommit. Dessutom har intresset för fiske i stort ökat kraftigt under pandemin, något som även det märks tydligt.

– Vi har ju mycket att erbjuda ”Svensson”-fiskarna, men även mycket för de riktiga entusiasterna, fiskenördarna. Säger man så? säger Christan och skrattar till.

– Och flera spännande nyheter är på gång, men dem avslöjar jag inte riktigt än!

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.