Ad

Jakthund räddad av räddningstjänsten

Det krävdes en rejäl insats från räddningstjänsten i Filipstad i fredags när en jakthund hamnade ute på ett högt klippblock kring Limkullsberget i Nordmark – och sedan inte kunde ta sig ner.

– De hade varit och jagat på ovansidan klippan. Sedan tror jag att hunden hoppat på några klippavsatser tills han inte kom längre utan blev fast, säger styrkeledaren från räddningstjänsten i Filipstad, Anders Danielsson, till Nya Wermlands-Tidningen.

När räddningstjänsten kom fram såg de att hunden var 10-12 meter upp. De fick använda sig av en skarvstege och sedan genomföra en räddningsinsats som inte var helt utan risker.

– Det var lite svårt att veta vart man kunde gå och inte, säger Danielsson till NWT.

Historien slutade dock lyckligt och hunden verkade inte ha fått några men av upplevelsen.

– Hunden var glad och oskadd – det var nästan så att han ville fortsätta att jaga när vi fick ner honom, säger Anders Danielsson till NWT.

Källa: NWT.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-01-30

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.