Ad

Jaktchampion dödad av vargar

I lördags dödades en femårig jämthundstik av vargar norr om Hällefors i Örebro län.

OBS: Det är inte vargen på bilden som omnämns i texten.

Svensk Jakt rapporterar att den berörda hundföraren i helgen hade lånat sin brors femåriga jaktchampion för att jaga älgkalv. Tidigt fick hunden tag på en älgkviga som senare skenade ut ur jaktmarken. När hundföraren kom närmare hunden, som vid tillfället var ungefär 200 meter bort, så kunde han inte höra några skall vilket han tyckte var konstigt. Väl framme såg han att två vargar stod och åt på hunden.

Jämthundstiken hade förflyttat sig ungefär två mil beräknat från upptagsplatsen till platsen där hon dödades.

– Hon var en extremt duktig älghund, slutade aldrig att jaga och det är väl de hundarna som löper större risk att bli tagna av varg, säger hundägaren till Svensk Jakt.

Under söndagen besiktigades tiken av länsstyrelsens personal som fastställde att det var vargar som hade varit framme.

– Hon hade djupa bett i strupen som förmodligen varit direkt dödande, säger hundägaren till Svensk Jakt.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-01-13

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.