Premiär för jaktbilsutställning på Tullgarn

2020-02-09

Premiär för jaktbilsutställning på Tullgarn

Det finns en bred och unik jaktbilskultur och under Swedish Game Fair i maj är det premiär för deras jaktbilsutställning. Initiativtagare är jägaren och motorentusiasten Leif Fredriksson som under en tid har känt att det ibland kan kännas lite slentrianmässigt på mässorna runt om i landet.

Premiär för jaktbilsutställning på Tullgarn

Det finns en bred och unik jaktbilskultur och under Swedish Game Fair i maj är det premiär för deras jaktbilsutställning. Initiativtagare är jägaren och motorentusiasten Leif Fredriksson som under en tid har känt att det ibland kan kännas lite slentrianmässigt på mässorna runt om i landet.

 

[masterslider alias=”jaktbilar”]

 

– I höstas satt jag och min dotter i bilen på väg ut på jakt och pratade om att det finns väldigt många jaktmässor och att det vore kul om det kunde hända någonting speciellt på Tullgarn. Där och då föddes idén om en jaktbilsutställning, säger Leif Fredriksson.

Leif Fredriksson har ena benet i jaktvärlden och det andra inom rallysporten. Han har hållit på med rally så länge som han har fått. Han har A-licens och har både tävlat och agerat kartläsare sedan unga år. Han berättar att ingen har gjort en bilutställning för den ultimata jaktbilen på en mässa tidigare och med utställningen på Tullgarn hoppas han kunna inspirera och att andra motorintresserade ska få en chans att träffa likasinnade.

Jaktbilsutställning
Leif Fredriksson

– Det är mycket snack på mässor och på sociala medier om hur man utrustar sin bil med belysning, inredning och allt vad det nu innebär så jag tänkte att det här vore väl någonting att hugga tag i lika fullt som att man åker till en bilmässa i Jönköping kring påsk och tittar på extrema bilar.

– De flesta som håller på med jakt måste dessutom ha en bil för att ta sig någonstans. Det handlar om att gå runt och titta och byta idéer om sina fordon, om hur man gör med sina hundar och så vidare, helt anspråkslöst.

Hur ser din egen drömjaktbil ut?

– Jag har haft många tankar och idéer under årens lopp. Förut var det bilar som var stora och som tog sig fram bra.

Men stora bilar drar ofta mycket bränsle och han berättar att han numera prioriterar och tänker annorlunda.

Värnar om miljön

– Man vill väl ändå ha den optimala bilen så att man kan åka billigt, för det blir många mil under en jaktsäsong och mycket är ju dessutom ideellt, säger han och fortsätter:

– Många jägare är snälla och ställer upp på gods och gårdar över hela Sverige och åker väldigt mycket bil gratis. Jag värnar om miljön och man måste tänka på framtiden. Det kanske blir el, eller gas? frågar sig Leif som dock ställer sig lite tveksam till det sistnämnda, inte minst eftersom han till vardags jobbar på Räddningstjänsten.

– Hur som helst så kan man inte hålla emot utvecklingen, säger Leif Fredriksson och välkomnar alla entusiaster till Tullgarn i maj!

Läs mer och anmäl dig till tävlingen via www.swedishgamefair.se/jaktbil

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!