Ad

Premiär för jaktbilsutställning på Tullgarn

Det finns en bred och unik jaktbilskultur och under Swedish Game Fair i maj är det premiär för deras jaktbilsutställning. Initiativtagare är jägaren och motorentusiasten Leif Fredriksson som under en tid har känt att det ibland kan kännas lite slentrianmässigt på mässorna runt om i landet.

 

Anders Hultstrand
Andreas Toftling
Dennis Tholander
Grzegorz Kowalski
Henrik Hakkarainen
Johan Alfzon
Johan Alfzon
Kalle Nyberg
Magnus Eriksson
Marcus Eriksson
Marcus Eriksson
Marcus Eriksson
Martin Liljenberg
Mats Åkesson
Michael Kvick
Niklas Andersson
Thomas Fredriksson
Tom Rundgren
Tom Rundgren

 

– I höstas satt jag och min dotter i bilen på väg ut på jakt och pratade om att det finns väldigt många jaktmässor och att det vore kul om det kunde hända någonting speciellt på Tullgarn. Där och då föddes idén om en jaktbilsutställning, säger Leif Fredriksson.

Leif Fredriksson har ena benet i jaktvärlden och det andra inom rallysporten. Han har hållit på med rally så länge som han har fått. Han har A-licens och har både tävlat och agerat kartläsare sedan unga år. Han berättar att ingen har gjort en bilutställning för den ultimata jaktbilen på en mässa tidigare och med utställningen på Tullgarn hoppas han kunna inspirera och att andra motorintresserade ska få en chans att träffa likasinnade.

Jaktbilsutställning

Leif Fredriksson

– Det är mycket snack på mässor och på sociala medier om hur man utrustar sin bil med belysning, inredning och allt vad det nu innebär så jag tänkte att det här vore väl någonting att hugga tag i lika fullt som att man åker till en bilmässa i Jönköping kring påsk och tittar på extrema bilar.

– De flesta som håller på med jakt måste dessutom ha en bil för att ta sig någonstans. Det handlar om att gå runt och titta och byta idéer om sina fordon, om hur man gör med sina hundar och så vidare, helt anspråkslöst.

Hur ser din egen drömjaktbil ut?

– Jag har haft många tankar och idéer under årens lopp. Förut var det bilar som var stora och som tog sig fram bra.

Men stora bilar drar ofta mycket bränsle och han berättar att han numera prioriterar och tänker annorlunda.

Värnar om miljön

– Man vill väl ändå ha den optimala bilen så att man kan åka billigt, för det blir många mil under en jaktsäsong och mycket är ju dessutom ideellt, säger han och fortsätter:

– Många jägare är snälla och ställer upp på gods och gårdar över hela Sverige och åker väldigt mycket bil gratis. Jag värnar om miljön och man måste tänka på framtiden. Det kanske blir el, eller gas? frågar sig Leif som dock ställer sig lite tveksam till det sistnämnda, inte minst eftersom han till vardags jobbar på Räddningstjänsten.

– Hur som helst så kan man inte hålla emot utvecklingen, säger Leif Fredriksson och välkomnar alla entusiaster till Tullgarn i maj!

Läs mer och anmäl dig till tävlingen via www.swedishgamefair.se/jaktbil

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-09

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.