Ad

Jakt på björn tillåtet i Värmland igen

Förra årets beslut om utebliven björnjakt i Värmland togs vid tidpunkten emot väldigt negativt bland de lokala jägarna – men till hösten är det dags igen.

Länsstyrelsen har nämligen beslutat att två björnar får fällas under licensjakt. Vissa restriktioner finns dock gällande nordvästra Värmland.
En björnhona med unge har noterats där och därför finns det ett avlyst område väster om Höljes och Brattmon. I beslutet skriver Länsstyrelsen att syftet är att bidra till en bättre samexistens mellan människa och björn i Värmlands län, men även att det krävs en aktiv förvaltning.

Fotnot: Jakttiden är 21 augusti till den 15 oktober (om inte jakten avlysts redan innan dess).

 

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-06-22

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.