Ad

Jakt med lös hund med på listan över inmateriella kulturarv

Jakt med lös hund finns nu med på förteckningen över inmateriella kulturarv i Sverige – nu fortgår arbetet för att bli klassad som ett världskulturarv av Unesco.

Svenska Jägareförbundet och Svenska Kennelklubben har sedan flera år arbetat med att trygga löshundsjakten. I och med att jakt med lös hund nu finns med på listan över kulturarv så är ett delmål uppfyllt. Nu kan nästa steg, att ansöka om att komma med på Unescos världsarvslista, påbörjas.

Bo Sköld, generalsekreterare på Svenska Jägareförbundet, är beredd på en lång process.

– Vi kommer bland annat samarbeta med andra jägarorganisationer i Norden. Kennelklubben och Jägareförbundet anser att jakten med lös hund ska säkras, eftersom det är en kulturbärare som skapar förståelse för vår historia, som är väl värd att bevara för framtiden, säger han till Svensk Jakt.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-06-25

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.