Jakele Z4 II

Jakele Skjutstöd Z4 II – smygjägarens bästa vän

2021-08-08

Jakele Skjutstöd Z4 II – smygjägarens bästa vän

Tvåpunktstöd har funnits längre, men det börjar blomstra med nya versioner av denna typ av skjutkäpp. Den nya generationen av tysktillverkade Jakele Z4 är en robust aluminiumkonstruktion med ett skumgummiliknande ytskikt som gör den väldigt bekväm att bära, även vid minusgrader. Ett annat plus är att den är knäpptyst ute i terrängen när den dras igenom buskar och snår.

Jakele Z4 IIJakele Z4 II är ett grymt stöd för stående skytte och låter användaren avlossa säkra skott upp till ett par hundra meter om man så skulle vilja. Konstruktionen är solid och den lätta vikten gör den väldigt smidig att ha med sig.

En så kallad skjutstödslina är ett tillbehör för runda 250 kronor. Den fäster man mellan fram- och bakstock för att snabbt bara släppa den främre eller bakre delen och den lägger sig i perfekt avstånd som du tidigare ställt in. På så vis sparar man tid och minimerar risken att bli distraherad och upptäckt när skottchansen uppenbarar sig.

Skjutstödet kommer i fyra olika längder, vilket alltså innebär att man inte kan/behöver justera käppens grundinställning utan låter användaren justera det lilla extra beroende på terräng och förhållanden genom att flytta fram och bak den främre (eller bakre) käppen, allt för att minimera vikt och strul. Den främre klykan är tiltbar och man kan välja att fälla ned den helt vid transport för att inte riskera att fastna i något.

Detta stöd lämpar sig utmärkt vid smygjakt när man vet var djuret är, eller kommer att vara. Vid exempelvis lockjakt på en plats där djuren kan dyka upp 360 grader runt om jägaren är det istället lite bökigt då man blir lite låst, utan att behöva lyfta upp både bössa och skjutstöd i luften för att hamna i skottposition.

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!