Jakele Z4 II

Jakele Skjutstöd Z4 II – smygjägarens bästa vän

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-08-08

Jakele Skjutstöd Z4 II – smygjägarens bästa vän

Tvåpunktstöd har funnits längre, men det börjar blomstra med nya versioner av denna typ av skjutkäpp. Den nya generationen av tysktillverkade Jakele Z4 är en robust aluminiumkonstruktion med ett skumgummiliknande ytskikt som gör den väldigt bekväm att bära, även vid minusgrader. Ett annat plus är att den är knäpptyst ute i terrängen när den dras igenom buskar och snår.

Jakele Z4 IIJakele Z4 II är ett grymt stöd för stående skytte och låter användaren avlossa säkra skott upp till ett par hundra meter om man så skulle vilja. Konstruktionen är solid och den lätta vikten gör den väldigt smidig att ha med sig.

En så kallad skjutstödslina är ett tillbehör för runda 250 kronor. Den fäster man mellan fram- och bakstock för att snabbt bara släppa den främre eller bakre delen och den lägger sig i perfekt avstånd som du tidigare ställt in. På så vis sparar man tid och minimerar risken att bli distraherad och upptäckt när skottchansen uppenbarar sig.

Skjutstödet kommer i fyra olika längder, vilket alltså innebär att man inte kan/behöver justera käppens grundinställning utan låter användaren justera det lilla extra beroende på terräng och förhållanden genom att flytta fram och bak den främre (eller bakre) käppen, allt för att minimera vikt och strul. Den främre klykan är tiltbar och man kan välja att fälla ned den helt vid transport för att inte riskera att fastna i något.

Detta stöd lämpar sig utmärkt vid smygjakt när man vet var djuret är, eller kommer att vara. Vid exempelvis lockjakt på en plats där djuren kan dyka upp 360 grader runt om jägaren är det istället lite bökigt då man blir lite låst, utan att behöva lyfta upp både bössa och skjutstöd i luften för att hamna i skottposition.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.