Jakele sittdyna av nålfilt

2022-04-28

Jakele sittdyna av nålfilt

Sittdyna i nålfilt? Jo då, en sådan kommer med fler fördelar än vad du kanske kan tro! Sittdynan från tyska Jakele är tillverkad i just detta material och håller fukten och kylan borta från just ställen där du minst av allt vill ha just fukt och kyla. Dynan fick hänga med mig under några av säsongens alla timmar på pass – och har sedan dess en stående plats i min packlista.

Jakeles sittdyna är relativt tjock och är riktigt bekväm att sitta på. Den kommer med en axelrem av läder och rem för att binda ihop den efter att du har rullat ihop den. Sittdynan av slitstark nålfilt är dessutom av en väl tilltagen storlek. Utrullad mäter den 40 x 50 cm med en vikt på nästan 400 gram. Väl ihoprullad mäter den endast 40 x 10 cm och är kompakt nog att trycka ner i ryggan, eller hänga över axeln med den väl tilltagna bärremmen.

Håller sig (och dig) snygg och fräsch

Sittunderlaget har under jakttillfällen utsatts för allt från jakttorn till vassa stenar och fuktiga stubbar, men trots dessa eskapader har den hållit sig snygg och fräsch. Det enda den har krävt är att borstas av då och då, sedan har den varit redo för nya äventyr.

Nu väntar sommarens många fisketurer, och du behöver inte fråga mig två gånger ifall den här nya favoritprylen kommer att få hänga med ut i båten i sommar!

Se mer på www.frisport.se

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under