Ad

Dags att utse Sveriges tuffaste jägare!

Den 12 augusti är det premiär för ”Jägarutmaningen Sverige”. Där ska fysiska utmaningar kombineras med ett gott och varierat skytte. Syftet är att utse den tuffaste jägaren.

– Under tävlingen ska man klara av utmaningar som exempelvis däckvältning, balanshinder, yxkastning och olika skytteövningar, säger Jon Steinar Vangen från arrangerande Norwegian Outfitters.

Jon berättar att det kommer skjutas på rörliga och stationära mål på olika avstånd och även på lerduvor. Alla resultat räknas sedan om till bonussekunder. Är man inte lika bra på de mer atletiska grenarna så ska man kunna kompensera det med ett gott skytte. Bäst tid vinner.

Ett resultat av stort jaktintresse

Jon Steinar Vangen startade upp Norwegian Outfitters 2009. Företaget har många strängar på sin lyra. De producerar jaktfilmer, guidar norska och utländska jägare på jakt, säljer jaktresor både in- och utrikes och även lite jakt- och hundprodukter. Anledningen till att Jon ville dra igång Jägarutmaningen Sverige förklarar han med sitt stora jaktintresse.

– Nästan allting jag vill hålla på med är jakt- eller jaktrelaterat. För två år sedan fick jag en idé om en sådan här tävling. Jag lade upp en kort presentationsvideo på nätet för att kolla intresset och märkte snabbt att responsen var stor.

 

Jon Steinar Vangen från Norwegian Outfitters.

Ni har redan kört en tävling i Norge. Hur gick det?

– Det blev en succé och vi hade jättekul! Dessutom fick vi otroligt fina priser från våra sponsorer. Jag ser verkligen fram emot tävlingarna i Sverige, säger Jon och avslöjar att det i framtiden även kan bli landskamper.

– Visar det sig att intresset blir jättestort så hade det varit väldigt roligt att ha en landskamp mellan Norge och Sverige till vintern. Mitt mål är att det här ska bli så stort som möjligt, men vi får ta ett steg i taget, säger Jon Steinar Vangen.

 

Anmäl dig till Jägarutmaningen Sverige 2017

Var: Billeruds jaktskytteklubb, Grums, Värmland
När: 12 augusti
Anmälan/mer info: js@norwegianoutfitters.no
eller på telefon: 0047-94864437 snarast möjligt.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-07-19

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.