Ad

Dags att utse Sveriges tuffaste jägare 2018

Den 30 juni är det återigen dags för ”Jägarutmaningen Sverige”, denna gång på Karlstads Jaktskytteklubb. En tävling där fysiska utmaningar kombineras med ett gott och varierat skytte med syftet att utse den tuffaste jägaren.

Jägarutmaningen

– Under tävlingen ska man klara av utmaningar som exempelvis däckvältning, balanshinder, yxkastning och olika skytteövningar, säger Jon Steinar Vangen från arrangerande Norwegian Outfitters.

Årets tävling kommer att arrangeras på en av Sveriges finaste skyttebanor, Karlstads Jaktskytteklubb.
– Detta område är som skapat för Jägarutmaningen; det är fint, översiktligt och publikvänligt, säger Jon Steinar.

Vill locka fler

Hur kommer tävlingen att skilja sig från förra året?
– Det kommer att bli kortare bana än i fjol, med minre tunga lyft men med mer skytte än någonsin. Jaktskyttebanan ligger dessutom ett stenkast utanför Karlstad, nära till E18 och jag hoppas att vi kommer se deltagare från olika platser i landet, säger han.

Jon berättar också att det kommer skjutas på rörliga och stationära mål på olika avstånd och även på lerduvor. Alla resultat räknas sedan om till bonussekunder. Är man inte lika bra på de mer atletiska grenarna så ska man kunna kompensera det med ett gott skytte. Bäst tid vinner.

Jägarutmaningen

Ett resultat av stort jaktintresse

Jon Steinar Vangen från Norwegian Outfitters.

Jon Steinar Vangen startade upp Norwegian Outfitters 2009. Företaget har många strängar på sin lyra. De producerar jaktfilmer, guidar norska och utländska jägare på jakt, säljer jaktresor både in- och utrikes och även lite jakt- och hundprodukter. Anledningen till att Jon ville dra igång Jägarutmaningen Sverige förklarar han med sitt stora jaktintresse.

– Nästan allting jag vill hålla på med är jakt- eller jaktrelaterat. För tre år sedan fick jag en idé om en sådan här tävling. Jag lade upp en kort presentationsvideo på nätet för att kolla intresset och märkte snabbt att responsen var stor.

 

Framtida landskamp

– Fortsätter intresset att växa så hade det varit väldigt roligt att ha en landskamp mellan Norge och Sverige. Mitt mål är att det här ska bli så stort som möjligt, men vi får ta ett steg i taget, säger Jon Steinar Vangen.

Årets huvudsponsorer av evenemanget är Garmin, Interjakt och Vildmarken. Ytterligare partners presenteras fram till tävlingen via Norwegian Outfitters sociala medier.
– Det kommer att bli en fantastiskt roligt dag tillsammans med våra samarbetspartners och på kvällen blir det prisutdelning, middag och after hunt, avslutar Jon Steinar Vangen.

 

Anmäl dig till Jägarutmaningen Sverige 2018

Var: Karlstads Jaktskytteklubb, Sörmon, Värmland.
När: 30 juni
Anmälan/mer info: js@norwegianoutfitters.no eller på telefon: +47-94864437 snarast möjligt.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-05-17

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.