Dags att utse Sveriges tuffaste jägare 2018

2018-05-17

Dags att utse Sveriges tuffaste jägare 2018

Den 30 juni är det återigen dags för ”Jägarutmaningen Sverige”, denna gång på Karlstads Jaktskytteklubb. En tävling där fysiska utmaningar kombineras med ett gott och varierat skytte med syftet att utse den tuffaste jägaren.

Dags att utse Sveriges tuffaste jägare 2018

Den 30 juni är det återigen dags för ”Jägarutmaningen Sverige”, denna gång på Karlstads Jaktskytteklubb. En tävling där fysiska utmaningar kombineras med ett gott och varierat skytte med syftet att utse den tuffaste jägaren.

Jägarutmaningen

– Under tävlingen ska man klara av utmaningar som exempelvis däckvältning, balanshinder, yxkastning och olika skytteövningar, säger Jon Steinar Vangen från arrangerande Norwegian Outfitters.

Årets tävling kommer att arrangeras på en av Sveriges finaste skyttebanor, Karlstads Jaktskytteklubb.
– Detta område är som skapat för Jägarutmaningen; det är fint, översiktligt och publikvänligt, säger Jon Steinar.

Vill locka fler

Hur kommer tävlingen att skilja sig från förra året?
– Det kommer att bli kortare bana än i fjol, med minre tunga lyft men med mer skytte än någonsin. Jaktskyttebanan ligger dessutom ett stenkast utanför Karlstad, nära till E18 och jag hoppas att vi kommer se deltagare från olika platser i landet, säger han.

Jon berättar också att det kommer skjutas på rörliga och stationära mål på olika avstånd och även på lerduvor. Alla resultat räknas sedan om till bonussekunder. Är man inte lika bra på de mer atletiska grenarna så ska man kunna kompensera det med ett gott skytte. Bäst tid vinner.

Jägarutmaningen

Ett resultat av stort jaktintresse

Jon Steinar Vangen från Norwegian Outfitters.

Jon Steinar Vangen startade upp Norwegian Outfitters 2009. Företaget har många strängar på sin lyra. De producerar jaktfilmer, guidar norska och utländska jägare på jakt, säljer jaktresor både in- och utrikes och även lite jakt- och hundprodukter. Anledningen till att Jon ville dra igång Jägarutmaningen Sverige förklarar han med sitt stora jaktintresse.

– Nästan allting jag vill hålla på med är jakt- eller jaktrelaterat. För tre år sedan fick jag en idé om en sådan här tävling. Jag lade upp en kort presentationsvideo på nätet för att kolla intresset och märkte snabbt att responsen var stor.

 

Framtida landskamp

– Fortsätter intresset att växa så hade det varit väldigt roligt att ha en landskamp mellan Norge och Sverige. Mitt mål är att det här ska bli så stort som möjligt, men vi får ta ett steg i taget, säger Jon Steinar Vangen.

Årets huvudsponsorer av evenemanget är Garmin, Interjakt och Vildmarken. Ytterligare partners presenteras fram till tävlingen via Norwegian Outfitters sociala medier.
– Det kommer att bli en fantastiskt roligt dag tillsammans med våra samarbetspartners och på kvällen blir det prisutdelning, middag och after hunt, avslutar Jon Steinar Vangen.

 

Anmäl dig till Jägarutmaningen Sverige 2018

Var: Karlstads Jaktskytteklubb, Sörmon, Värmland.
När: 30 juni
Anmälan/mer info: js@norwegianoutfitters.no eller på telefon: +47-94864437 snarast möjligt.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under