Jägarförbundet Värmland lämnar in eget älgjaktsförslag

2019-04-01

Jägarförbundet Värmland lämnar in eget älgjaktsförslag

Jägareförbundet tycker att 10 oktober ska gälla som fast startdatum för älgjakt i södra Sverige. Jägareförbundet Värmland tycker inte att det är någon bra idé och lämnar nu in ett eget förslag till Naturvårdsverket.

Jägarförbundet Värmland lämnar in eget älgjaktsförslag

Jägareförbundet tycker att 10 oktober ska gälla som fast startdatum för älgjakt i södra Sverige. Jägareförbundet Värmland tycker inte att det är någon bra idé och lämnar nu in ett eget förslag till Naturvårdsverket.

– Vi tycker att man för dåligt har analyserat konsekvenserna av förslaget och vi ser att det kommer att ställa till det i planeringen för många jägare i Värmland. Vår utgångspunkt är att en förändring av jakttiderna ska leda till en förbättring. Vi kan inte på något sätt se vad som blir bättre med nuvarande förslag, säger Anders Olsson, ordförande för Jägareförbundet i Värmland, till Svensk jakt.

Han menar vidare att det till stor del är en praktisk och planeringsmässig fråga:

– Förslaget om en fast starttidpunkt för älgjakten, som inte är en måndag, kommer att röra till det då älgjakten till stor del handlar om planerings- och logistikfrågor. Därför har vi valt att gå fram med ett eget förslag som vi tycker är tydligare och skapar goda planeringsförutsättningar för den enskilde jägaren. Vi är väl medvetna om att förutsättningarna skiljer över landet, men i Värmland är det väldigt tydligt att just älgen är vårt viktigaste jaktbara vilt och därför är den här frågan så viktig för oss, säger Anders Olsson.

Jägareförbundet Värmland har lämnar in nedanstående förslag till Naturvårdsverket:

”Oktoberjakten på älg föreslås starta den måndag som infaller mellan den 5 till 11 oktober och jakten ska avslutas den 31 januari. Länsstyrelsen och viltförvaltningsdelegation kan besluta om en senare jakttidsstart eller tidigare avslut av jakten om särskilda skäl föranleder detta. Om ovanstående förslag inte kan antas så föreslås att nuvarande ordning med att älgjakten startar den andra måndagen i oktober kvarstår och att jakten ska avslutas den 31 januari.”

Källa: Svenskjakt.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!