Ad

Jägarförbundet Värmland lämnar in eget älgjaktsförslag

Jägareförbundet tycker att 10 oktober ska gälla som fast startdatum för älgjakt i södra Sverige. Jägareförbundet Värmland tycker inte att det är någon bra idé och lämnar nu in ett eget förslag till Naturvårdsverket.

– Vi tycker att man för dåligt har analyserat konsekvenserna av förslaget och vi ser att det kommer att ställa till det i planeringen för många jägare i Värmland. Vår utgångspunkt är att en förändring av jakttiderna ska leda till en förbättring. Vi kan inte på något sätt se vad som blir bättre med nuvarande förslag, säger Anders Olsson, ordförande för Jägareförbundet i Värmland, till Svensk jakt.

Han menar vidare att det till stor del är en praktisk och planeringsmässig fråga:

– Förslaget om en fast starttidpunkt för älgjakten, som inte är en måndag, kommer att röra till det då älgjakten till stor del handlar om planerings- och logistikfrågor. Därför har vi valt att gå fram med ett eget förslag som vi tycker är tydligare och skapar goda planeringsförutsättningar för den enskilde jägaren. Vi är väl medvetna om att förutsättningarna skiljer över landet, men i Värmland är det väldigt tydligt att just älgen är vårt viktigaste jaktbara vilt och därför är den här frågan så viktig för oss, säger Anders Olsson.

Jägareförbundet Värmland har lämnar in nedanstående förslag till Naturvårdsverket:

”Oktoberjakten på älg föreslås starta den måndag som infaller mellan den 5 till 11 oktober och jakten ska avslutas den 31 januari. Länsstyrelsen och viltförvaltningsdelegation kan besluta om en senare jakttidsstart eller tidigare avslut av jakten om särskilda skäl föranleder detta. Om ovanstående förslag inte kan antas så föreslås att nuvarande ordning med att älgjakten startar den andra måndagen i oktober kvarstår och att jakten ska avslutas den 31 januari.”

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-01

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.