Ad

Jägareförbundet riktar kritik mot nytt regelförslag

Polismyndighetens förslag gällande nya regler för besiktning av skjutbanor har mötts av kritik, bland annat av Svenska Jägareförbundet.

– Eftersom det inte finns några problem kring skjutbanor behövs inga nya regler som enbart skapar byråkrati och kostar pengar, säger generalsekreterare Bo Sköld i en kommentar på förbundets hemsida.

 

Polismyndigheten menar att nuvarande regler inte efterföljs, vilket även är deras argument för att införa de nya reglerna. Förbundsjuristen, Ola Wälimaa, delar inte den åsikten.

– Om så är fallet behövs ju tillsyn och kontroller, inte nya regler, säger han.

”Inte rimligt”

Wälimaa säger i en kommentar att förbundet oroas över att handläggningstiderna för licenser skulle öka och att administrationskostnaderna för att få tillstånd kan komma att öka med 500 procent, något de inte tycker är rimligt.

– Förbundet är mycket kritiskt. Förslaget kan inte accepteras. Det finns andra sätt att öka säkerheten vid jaktstigar och liknande skytteaktiviteter utan att myndigheten hittar på begrepp som ”tillfälliga skjutbanor”, som inte finns i lagstiftningen. Många små skjutbanor skulle få problem att klara av kostnader och regler för detta. Det skulle leda till sämre möjligheter för skytteträning, vilket naturligtvis går emot alla intentioner om säker jakt och hög jaktetik, säger Ola Wälimaa.

Källa: Svenska Jägareförbundet, Svensk Jakt

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-11

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och den här gången pryds vårt kanske rekordmatiga magasin av Rasmus Liljeblad, mannen bakom en av Jägarsveriges populäraste YouTube-kanaler, Jaktpuls.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com