Ad

Jägareförbundet bjuder in till debatt

Inte sedan i början av 2000-talet har det gjorts någon större översyn av jakttiderna, men nu är det saker på gång. Nyligen har Jägareförbundet skickat ut ett underlag med nya jakttider i länsföreningar och kretsar och nu hoppas de på stort engagemang.

– Målet är att förbundet ska lämna ett gemensamt förslag till Naturvårdsverket i början av mars. Efter det vidtar en process i jakttidsberedningen. Jag bedömer att det blir fler remisser, möten och diskussioner inom förbundet innan det hela är klart. Slutligen är det regeringen som fastställer de nya jakttiderna som ska börja gälla jaktåret 2020-21, säger riksjaktvårdskonsulenten Daniel Ligné till Svensk Jakt.

Utskicket om jakttiderna är 14 sidor lång och ska ses som diskussionsunderlag för kretsar, länsföreningar och enskilda medlemmar. Daniel Ligné tror att förändringarna kommer tas emot positivt eftersom de till största delen grundar sig på förslag från just de ovan nämnda.

Märkt av stort intresse

Fler förslag är på väg och på Jägareförbundets mejladress jakttidsforslag@jagareforbundet.se kan medlemmar dela med sig av sina tankar, förslag och idéer. Daniel har redan märkt av ett stort intresse.

– Det är full fart i mejlkorgen och flera förslag som kommit är riktigt bra. Jakttiderna engagerar. De allra flesta, för att inte säga alla, jägare har synpunkter på när vi börjar jaga en art, hur vi jagar den, och när vi slutar, säger Daniel Ligné till Svenska Jakt.

Källa: Svenskjakt.se

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-04

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.