Ad

Jägareförbundet bjuder in till debatt

Inte sedan i början av 2000-talet har det gjorts någon större översyn av jakttiderna, men nu är det saker på gång. Nyligen har Jägareförbundet skickat ut ett underlag med nya jakttider i länsföreningar och kretsar och nu hoppas de på stort engagemang.

– Målet är att förbundet ska lämna ett gemensamt förslag till Naturvårdsverket i början av mars. Efter det vidtar en process i jakttidsberedningen. Jag bedömer att det blir fler remisser, möten och diskussioner inom förbundet innan det hela är klart. Slutligen är det regeringen som fastställer de nya jakttiderna som ska börja gälla jaktåret 2020-21, säger riksjaktvårdskonsulenten Daniel Ligné till Svensk Jakt.

Utskicket om jakttiderna är 14 sidor lång och ska ses som diskussionsunderlag för kretsar, länsföreningar och enskilda medlemmar. Daniel Ligné tror att förändringarna kommer tas emot positivt eftersom de till största delen grundar sig på förslag från just de ovan nämnda.

Märkt av stort intresse

Fler förslag är på väg och på Jägareförbundets mejladress jakttidsforslag@jagareforbundet.se kan medlemmar dela med sig av sina tankar, förslag och idéer. Daniel har redan märkt av ett stort intresse.

– Det är full fart i mejlkorgen och flera förslag som kommit är riktigt bra. Jakttiderna engagerar. De allra flesta, för att inte säga alla, jägare har synpunkter på när vi börjar jaga en art, hur vi jagar den, och när vi slutar, säger Daniel Ligné till Svenska Jakt.

Källa: Svenskjakt.se

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-04

Se även ...

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com