Invigning av unik jaktbutik – ska drivas av gymnasieelever

2022-01-28

Invigning av unik jaktbutik – ska drivas av gymnasieelever

Snart slår portarna upp för en unik Interjakt-butik, i Forshaga. Fredagen den 11 februari är det nämligen invigning för butiken som har byggts upp och kommer att drivas av gymnasieelever på viltvårdsgymnasiet vid ForshagaAkademin.

Sistaårseleven Cornelia Bengtsson är en av eleverna som kommer jobba i butiken. Foto: ForshagaAkademin

I ett pressmeddelande skriver ForshagaAkademin att butiken kommer att sälja produkter för jägaren, fiskaren och friluftsentusiasten. Den kommer att drivas som ett UF-företag, vilket i sin tur ger eleverna en stor möjlighet att lära sig mer om företagsamhet och få erfarenheter från arbetslivet. Det är första gången en butik drivs på detta sättet och når ut till kunder.

Invigningen för Interjakt Forshaga kommer bland annat bjuda på aktiviteter som skyttesimulator, luftgevärsskytte och diverse tävlingar. Invigningserbjudanden och mat utlovas och på plats kommer även övriga UF-företag från skolan finnas. Interjakts största ansikte utåt och före detta FA-eleven, Robin Carlander, kommer även finnas på plats under invigningen.

Lugnet före stormen! Foto: ForshagaAkademin

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under