Trofépiedestalen gör succé i Europa

2019-03-07

Trofépiedestalen gör succé i Europa

Efter en framgångsrik bockjakt i Polen låg två skallar framme på Frederik Bülows skrivbord i väntan på mätning. Idén om Trofépiedestalen föddes – och innan Frederik visste ordet av hade en succé skapats.

Trofépiedestalen gör succé i Europa

Efter en framgångsrik bockjakt i Polen låg två skallar framme på Frederik Bülows skrivbord i väntan på mätning. Idén om Trofépiedestalen föddes – och innan Frederik visste ordet av hade en succé skapats.

– Vi säljer den nu i 23 länder inom Europa, säger han när Magasin Vildmarken når honom.

Strax efter att idén hade fötts kontaktade han en smed/designer och tillsammans skapade de designen. Frederik berättar att hans jaktkompisar såg piedestalen med råbock på hans skrivbord och frågade om han kunde göra till dem med. Han gjorde ett 50-tal prototyper och de försvann redan under en och samma helg. Även de påföljande 100 exemplaren försvann snabbt, därefter kontaktades han av media och det blev ännu mer ringar på vattnet.

– Jagt, Vildt & Våben hörde av sig och ville ha med Trofépiedestalen i deras nyhetssektion och plötsligt visste alla om den, säger Frederik Bülow som sedan dess har sett intresset brisera även internationellt.

Nytt sätt att visa upp troféer

Numera säljs den i 23 länder i Europa och det primära syftet med produkten är ett nytt sätt att visa upp sina troféer, oavsett om det rör sig om en liten räv eller en stor kudu. 

– Tanken är att du nu har ett sätt att montera och presentera troféer var som helst i ditt hus eller jaktstuga; det kan vara på ditt skrivbord, bord, fönsterbräde, på golvet eller dithän din fantasi vill sätta den, säger Frederik Bülow.

– En annan bra sak med Trofépiedestalen är att man monterar den som den är utan att kapa skallen, vilket, enligt min uppfattning, gör den till en bättre trofé, säger han.

Vad är nästa steg för företaget?

– Nästa steg för företaget är att utveckla nya produkter för trofémontering och optimera våra befintliga produkter. Det kommer några nya färgvariationer i år och några i andra material som exempelvis koppar och rostfritt stål, säger han.

Den danska designen är världsberömd och känd för att vara minimalistisk, men även praktisk – något som Frederik även vill att hans produkter ska vara.

– Först fick vi idén om hur man presenterar en trofé på ett skrivbord och senare kom designen till, säger han och tillägger:

– Vi kommer att behålla den trevliga, minimalistiska skandinaviska designen så trofémonteringarna fokuserar och presenterar på bästa sätt samtidigt som de ser bra ut, avslutar Frederik Bülow.

Mer om Trofépiedestalen hittar ni på www.trofaedesign.dk.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!