Ad

Ingen vildsvinsjakt med hund i Blekinge

Den påtänkta jakten med hund efter vildsvin från 1-20 augusti i Blekinge blir inte av. Det är länsstyrelsen som förbjuder hundanvändningen och anledningen är den ihållande värmen – en prognos som verkar hålla i sig.

– Att jaga vildsvin med hund i dessa temperaturer innebär en stor påfrestning på såväl hundar som vildsvin. Genom detta beslut hoppas vi kunna hålla nere viltets redan höga stressnivå, säger jakthandläggare Jonas Kromnow på länsstyrelsen.

Beslutet är fattat i samråd med viltförvaltningsdelegationens klövviltsutskott.

Källa: svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-07-27

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.