Ingen obligatorisk skytteutbildning för eftersöksjägare

Den obligatoriska skyttedagen för eftersöksjägarna i Värmlands län som polisen kallat till blir inte av – detta efter att den stött på hård kritik av eftersöksjägarna.

Svensk Jakt rapporterar om händelsen där polisen tidigare kallat in till en obligatorisk skyttedag i början av april där de som inte deltog riskerade att bli bortplockade ur organisationen. Men efter hård kritik backar Värmlandspolisen. Dagen kommer fortfarande genomföras, men den blir alltså inte obligatorisk.

Erica Broström, länsansvarig polis i Värmlands eftersöksorganisation, skickade nyligen ut ett brev till alla eftersöksjägare i länet.

”Då jag har tagit åt mig den kritik ni framfört ang skytteutbildning samt att jag har förståelse för att ni har svårt att få ledigt från arbete så har jag omvärderat beslutet ang den obligatoriska delen av utbildningsdagen, och valt att invänta det nationella direktivet.
Ni är fortsatt välkomna till skytteutbildning för att öva relevanta delar för ert NVR uppdrag.”

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-18

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.