Ad

Inga järvar sköts under licensjakten

I mitten av november beviljade Naturvårdsverket licensjakt på 15 järvar inom tre samebyars året-runt-marker i Jämtland. Jakten har ägt rum mellan den 28 november till den 31 december – men ingen järv har skjutits.

Järvar

SVT Nyheter Jämtland rapporterar att en representant för Naturvårdsverket har sagt att en anledning till resultatet kan vara de isiga förhållandena som har gjort att det har varit svårt att spåra djuren. Men trots siffran så kommer jakttiden inte att förlängas.

– Efter samråd med Länsstyrelsen i Jämtlands län väljer vi nu att utvärdera det här beslutet och försöka ta reda på varför inga järvar har skjutits, säger Gunilla Skotnicka, biträdande avdelningschef på Naturvårdsverket, till SVT.

Skotnicka säger även till SVT att det kan bli med en ny licensjakt på järv kommande vinter.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-01-02

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.