Inför Elmia Game Fair 2017 – Året stora jakthändelse

2017-05-07

Inför Elmia Game Fair 2017 – Året stora jakthändelse

Sedan 1975 har Elmia haft mässor med jakt i fokus. Den 25-27 maj är det dags igen och som vanligt bjuds besökarna på en explosion av intryck och upplevelser.

Inför Elmia Game Fair 2017 – Året stora jakthändelse

Sedan 1975 har Elmia haft mässor med jakt i fokus. Den 25-27 maj är det dags igen och som vanligt bjuds besökarna på en explosion av intryck och upplevelser.

– Branschen är samlad. Och då menar jag representanter från varumären, återförsäljare från olika kategorier, olika medlemsorganisationer, läs Svenska Jägareförbundet, Jakthundskommittéen, SKK, Riksjägarna med flera, säger mässansvarig Klas Brandt när Vildmarken ringer upp honom.

På programmet står bland annat föreläsningar på tre olika scener där allt från matlagning med Leif Mannerström till frågor om jaktetik och diskussioner kring den svenska jakttraditionen kommer avhandlas. Bland årets nyheter kan nämnas att Jakt-SM kommer att arrangeras under mässan med ForshagaAkademien som värd.

– Det är kul att besökarna kommer att kunna delta i vissa av aktiviteterna på mässan, exempelvis ”tävla mot en gymnasieelev”. I år kommer vi även att lyfta in lite mer jakt i våra seminarier, lite ”jakt hands on” kan man säga. Dessutom kommer det såklart även bli mycket nyheter på utställar- och produktsidan, säger han.

Testa skyttet

Det kommer även att finnas möjligheter till att testa sin skicklighet vad gäller skyttet, bland annat fem olika stationer för hagelskytte.

– Utställarna ger besökarna chansen att prova produkter som Browning, Beretta, Blaser etc. Det känns kul, säger Klas Brandt.

För dem som går i tankar att köpa ett nytt kulvapen erbjuds en unik möjlighet. Man kan testa mängder av olika vapen från några av de främsta leverantörerna.

– Går du i vapenköpartankar så kan du få god hjälp på mässan om du vill göra riktigt välgrundade köp. Här ges chansen att kunna prata med leverantören, klämma och känna i montern och testskjuta det du vill testa. Det är en möjlighet man inte vill missa, säger han.

Vad erbjuds för våra hundar?
– Det kommer bli mängder av hundaktiviteter. Det kommer bland annat bli rasparader, traditionella hinder och apporterings-cup. Tillsammans med Mamima Jakt kommer vi visa hur man tränar hund i vildsvinshägn. Det är något som är väldigt kul för besökarna att titta på, men det ska också vara lärorikt att ta del utav och det kommer det garanterat att bli med Mamimas erfarenhet, säger Klas Brandt.
Och fortsätter:

– Något annat som är viktigt att ta upp är att så gott som samtliga svenska jakthundraser kommer finnas representerade inom sina ras- och specialklubbar på mässan. Det är dem och deras verksamhet som ligger till grund för att vi har ett bra hundmaterial, d.v.s. rätt jakthundar till rätt typ av jakt. Deras medverkan är vital där såväl en rutinerad som en förstagångsköpare av jakthund kan skaffa sig en grundlig information om den jakthund de är nyfiken på eller vill veta vilken som är rätt för just den personen.

En mötesplats för alla

Förutom alla utställare och föreläsare så är Elmia Game Fair en erkänt rolig mötesplats. Klas berättar att man lätt kan tillbringa 2-3 dagar här och det är viktigt att alla ska känna sig välkomna på mässan.

– Elmia Game Fair är en livsstilsmässa; både för dem som har ett nyfunnet intresse eller för dem som jagat hela livet. Det är här man träffar sina vänner och jämlikar. Och utvecklas genom nyfunnen kunskap, avslutar Klas Brandt.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.