Icom ProHunt M85E – en radio för både jakt och fiske

2022-03-06

Icom ProHunt M85E – en radio för både jakt och fiske

Jaktintresset är stort, men även sportfisket har en plats i Vildmarkens Stefan Vänersands hjärta – och med erfarenhet av trolling och havsfiske i både Sverige och Norge är han väl medveten om marinradions betydelse och nödvändighet. Den här gången tittar han närmare på Icom ProHunt M85E, en hybridradio för både jakt och fiske.

När man som jag gladeligen kombinerar jakt och fiske så tar det inte lång tid innan friluftsschemat blir fullbokat. Att kunna kombinera delar av utrustningen är då förstås bekvämt och fördelaktigt, men även en ekonomisk fråga. Mestadels gäller detta kläder, men att även låta tekniken nyttjas till både jakt och sportfiske är ett stort plus i min bok.

Nya Icom ProHunt M85E är en hybridradio för jakt på det traditionella 155 MHz-bandet, men den har även frekvenser för marint bruk. Radion levereras alltså med såväl marina kanaler som skandinaviska jaktkanaler. Med multifunktionsknappen kan man snabbt och enkelt växla mellan de olika lägena, beroende på om man vill kommunicera på sjön eller använda radion under jakten.

Såväl båtmotorer som väder och vind kan innebära mycket oväsen, och en radio med kraftfullt ljud är helt klart en fördel ute på sjön. M85:an har ett grymt bra ljud i högtalarläget, och är samtidigt utrustad med en robust tillbehörskontakt för en stor variation av headsets/öronsnäckor som vi är väl bekanta med i skog och mark. Att den dessutom har ett slagtåligt, vattentätt chassi för att tåla skiftande miljöer både på land och till sjöss är något vi gillar skarpt.

Trots sitt kompakta utförande levererar ProHunt M85E 700mW ett högt och tydligt ljud, något som är helt avgörande i bullriga miljöer. De tre automatiserade nödlarmen; Man over Board, Man Down och Lone Worker säkrar tryggheten oavsett vilken miljö man befinner sig i. Om någon av dessa funktioner är aktiverade gör radion automatiskt ett nödlarm vid aktivering.

Lättaste i sitt slag

Den nya hybridradion från Icom är en av de mest kompakta, lättaste och första i sitt slag. Den är därför bekväm att ha i vänstra bröstfickan, något som jag personligen värderar högt, inte minst under jakten…

ProHunt M85E är byggd för att tåla 1 meters vattendjup i 30 minuter, samt dammtätad motsvarande IP67. Radion har alla funktioner en jägare behöver, men har också marinspecifika funktioner som AquaQuake och Dual-/Triwatch-funktion för övervakning av Kanal 16. 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter